Keresés
Magyar Nemzet
2020. augusztus 11., kedd, Zsuzsanna, Tiborc napja
HÍR TV – Sajtóklub:Gyurcsány a Momentumot is le akarja nyelni

Címke: Halifa Haftár

15 cikk 1/2 oldal

Érdekellentétek hálójában akadhat el a béke

Berlinben gyűlnek össze vasárnap a világ vezető hatalmai, hogy kísérletet tegyenek a líbiai konfliktusban szemben álló felek álláspontjainak közelítésére.

Sajtójelentések: A Líbiai Nemzeti Hadsereg parancsnoka nem írta alá a tűzszüneti megállapodást

A Vlagyimir Putyin orosz és Recep Tayyip Erdoğan török elnök Isztambulból intézett szerdai felszólítása nyomán vasárnap életbe lépett tűzszünetet részletező dokumentumot Fájez esz-Szarrádzs, a nemzetközi közösség által támogatott egységkormány miniszterelnöke és Hálid al-Misri, a legfelső államtanács elnöke aláírta, Haftar és az ország keleti felén található Tobrukban székelő képviselőház elnöke, Akila Száleh viszont kedd reggelig időt kért a részletek tanulmányozására.

Döntő csata vagy propaganda

A nyugati országok diplomatái elkezdték elhagyni Tripolit, miután a Líbia keleti részét irányító Halifa Haftár tábornok bejelentette, hogy a hozzá hű erők döntő offenzívát indítanak a főváros elfoglalására.

Káoszlovag

Halifa Haftár marsall, aki haderejével egész Kelet-Líbiát uralja, sajátos módon tudatta azt, hogy nincs kedve tárgyalni az ország másik részét ellenőrző „nemzeti egységkormánnyal”.
15 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …