Keresés
Magyar Nemzet
2020. január 24., péntek, Timót napja

Címke: HungaroControl

13 cikk 1/2 oldal

Európai szabályok közé akarják terelni a drónokat

Az EU szabályzása alapján egységesítik és egyben egyértelműbbé teszik a hazai drónokra vonatkozó szabályozást, derült ki a II. Drón Konferencia és Expo kerekasztal-beszélgetéseiből és előadásaiból.

Egyre szélesebb körben alkalmazzák a drónokat

A drónok alkalmazási lehetőségei és gazdasági hatásai világviszonylatban is jelentősek, Magyarország ezért vezető szerepre törekszik a dróntechnológia fejlesztésében – jelentette ki Palkovics László.

Műszaki hiba miatt lezárták a Liszt Ferenc-repülőteret

Megsérült a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1-es futópályája szerdán, emiatt várhatóan este 8-ig nem indít és nem fogad járatokat a ferihegyi repülőtér – közölte a HungaroControl külkapcsolati és kommunikációs vezetője az MTI-vel.

Szabályba foglalni a szabályozhatatlant?

A drónokat érintő jelenlegi szabályozás nem tesz különbséget a játék és a professzionális felhasználás között. Bárki feltehetné az abszurdnak tűnő kérdést: ha a kertemben eldobok egy papírrepülőt, ahhoz is légtérengedély kellene?
13 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …