Keresés
Magyar Nemzet
2020. május 30., szombat, Janka, Zsanett napja
HÍR TV – Háttérkép:Az EU elvei és a valóság

Címke: jemeni polgárháború

14 cikk 1/2 oldal

Fegyverszüneti megállapodást kötött a kormány és a dél-jemeni szakadár lázadók

Általános fegyverszüneti megállapodást kötött kedden Rijádban a nemzetközileg elismert jemeni kormány és a dél-jemeni szakadár lázadók, ennek az úgynevezett rijádi megállapodásnak hatalommegosztási megállapodás is része – jelentette az al-Arabíja szaúdi tévé, amely egyenesben közvetítette az aláírási ceremóniát.

A húszik szabadon engednek 350 foglyot

Szabadon engedik 350 foglyukat – köztük három szaúdit – a jemeni húszi lázadók hétfőn az ENSZ felügyelete mellett – jelentették be a felkelők az ellenőrzésük alatt álló al-Maszíra televízióban.

Harcosok szandálban

A pár tízezer ellenálló már tucatnyi ballisztikus rakétát képes kilőni szaúdi célpontokra. Aligha kézműves technológiával készítették a rakétáikat, iráni gyártmányúak.

Kiújultak a harcok a kormányerők és a déli szakadárok között

Kiújultak a harcok szerdán a jemeni kormányerők és a dél-jemeni szakadárok között azt követően, hogy az előbbiek megtámadták a dél-jemeni Áden városának keleti részét, és tüzérségi párbajt vívtak a szeparatistákkal helyi lakosok elmondása szerint.
14 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …