Keresés
Magyar Nemzet
2020. február 24., hétfő, Mátyás napja

Címke: Johannis

7 cikk 1/1 oldal

Újabb részvételi rekordot dönt a román diaszpóra, a magyarok közül kevesen voksolnak

A magyarok tüntető távolmaradása és a román diaszpóra újabb részvételi rekordot döntő erődemonstrációja közepette zajlik vasárnap a romániai elnökválasztás második fordulója, amelyen eldől, hogy az újabb mandátumra pályázó jobboldali Klaus Johannis államfő vagy Viorica Dăncilă szociáldemokrata exminiszterelnök lesz-e Románia elnöke a következő öt évben.

Romániban belföldön is megkezdődött a második forduló

Helyi idő szerint vasárnap reggel hét órakor – magyar idő szerint 6-kor – kinyitottak a belföldi szavazóhelyiségek Romániában, ahol vasárnap tartják az elnökválasztás második fordulóját.

Johannis győzelmére számítanak

Nagyszeben egykori polgármestere tekintélyes, tizenöt százalékos előnnyel vág neki a döntő menetnek, ahol a Viorica Dăncilă lesz az ellenfele.

Megszorongatnák Johannist

Ki lesz a második ötéves mandátumára pályázó Klaus Johannis államfő kihívója a döntő menetben? Erre a kérdésre fog választ adni a vasárnapi romániai elnökválasztás első fordulója.
7 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …