Keresés
Magyar Nemzet
2021. április 10., szombat, Zsolt napja
HÍR TV – TROLLGyurcsány már tudja, kit kell kuláknak tekinteni.

Címke: Karády Katalin

8 cikk 1/1 oldal

Imádott sztár vagy gyűlölt ellenség?

Az első magyar filmsztárért az egész ország rajongott, majd a háború után ellene fordult a közhangulat. Karády Katalinra emlékezik Gera Marina.

Sűrű sárba hulló ismert dalok

Darvasi László drámája, a Karády zárkája olyan emberi, történelmi helyzetet volt képes láttatni a Gyulai Várszínház ősbemutatóján, amelyet elképzelni és határait ép ésszel felfogni aligha lehet.

A revütáncosok és a szocialista erkölcs

A kiállítás elsősorban arról szól, hogy a két világháború közötti népszerű show-műsorokat hogyan próbálta átalakítani a Rákosi-korszak kultúrpolitikája a szocialista embertípus kinevelésének egyik eszközévé.

Horatio, a besúgó

Amit az utószó állít: „hihetetlen önbizalom” jellemzi Székelyt. Gátlástalanul vádaskodik, sokakról állít rosszat, a szovjet fogságban Ujszászyt spiclinek rajzolja.

Ópiumkeringő címmel tart bemutatót a Magyar Színház

Ópiumkeringő – jazz-story Karády Katalinról címmel tart bemutatót február 15-én, pénteken a Magyar Színház. Lengyel Ferenc színdarabját a szerző rendezésében láthatja a közönség.
8 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …