Keresés
Magyar Nemzet
2020. július 4., szombat, Ulrik napja
HÍR TV – TROLL:Az Index a lét és nemlét mezsgyéjén.

Címke: koalíció

40 cikk 1/4 oldal

Feloldották a patthelyzetet

Amire nem volt képes egyévnyi politikai csatározás és három választás, azt elintézte a koronavírus: vészhelyzeti egységkormány alakul Izraelben.

Négypárti koalíciót terveznek

Az országos választási bizottság által vasárnap este kihirdetett hivatalos végeredmény szerint hat párt jutott be az új szlovák parlamentbe.

A mesterséges intelligencia koalíció tagja lett a 4iG Nyrt.

Magyarország egyik vezető IT vállalataként csatlakozott a 4iG Nyrt. az innovációs és technológiai miniszter kezdeményezésére létrehozott Mesterséges Intelligencia Koalícióhoz (MI Koalíció). A szakmai fórum együttműködési lehetőséget biztosít a fejlődési irányok meghatározásában az MI fejlesztők és felhasználók, azaz a piaci és az állami szereplők, valamint az akadémiai szféra és a szakmai szervezetek számára. A 4iG stratégiai célja, hogy a jövőben nagyobb súllyal vegyen részt mesterséges intelligencia alapú rendszerek és szolgáltatások fejlesztési irányainak meghatározásában olyan területeken – pl. agrárium, vagy közigazgatási informatikai rendszerek – ahol a társaság már jelentős referenciákkal és tapasztalatokkal is rendelkezik. A vállalat ezért minden olyan kezdeményezést aktívan támogat, amelyek hozzájárulhatnak a digitális fejlődés területein Magyarország régiós vezető szerepének megerősítéséhez.

Lezuhant egy szaúdi harci repülőgép Jemenben

Lezuhant egy szaúdi harci repülőgép Jemenben – közölte szombaton a szaúd-arábiai SPA hírügynökség a Rijád vezette katonai szövetség szóvivőjére hivatkozva. A jemeni felkelők azt állítják, hogy ők lőtték le a repülőgépet, és az arab koalíció megtorlásul légicsapásokat hajtott végre, megölve harminc embert, köztük több civilt is.

Ultranacionalista vezető a pristinai kormányfő

Koalícióra lépett vasárnap a tavaly októberi választásokon legtöbb szavazatot szerzett két párt Koszovóban, így – négy hónappal a választások után – hétfőn megalakulhat az új kormány.

Osztrák néppárti–zöld kényszerházasság

Hosszas koalíciós egyeztetéseket követően, január 7-én hivatalba lépett az új osztrák kormány. A konzervatív Osztrák Néppárt és a Zöldek koalíciója mindenképp különös házasságnak mondható.
40 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …