Keresés
Magyar Nemzet
2020. január 20., hétfő, Fábián, Sebestyén napja

Címke: kormányerők

10 cikk 1/1 oldal

Szíriában Idlíb városa felé nyomultak előre a kormányerők, sokan meghaltak

A szír kormányerők és szíriai lázadók tucatjai vesztették életüket az elmúlt 24 órában az elmúlt napok heves bombázásait követő szárazföldi harcokban, miközben a kormányerők előrenyomultak a felkelők utolsó szíriai fellegvárának számító északnyugati Idlíb tartomány azonos nevű székhelye felé.

Tizenhárom polgári személy halt meg a hadsereg északnyugat-szíriai légitámadásaiban

Legalább 13 polgári személy halt meg pénteken Bassár el-Aszád elnök hadseregének Északnyugat-Szíriában végrehajtott légitámadásaiban, hárman közülük Idlíb városában – közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH). A lázadók kezén lévő beékelődésben egyre intenzívebbek a kormányerők légicsapásai.

Átfogó tűzszüneti megállapodást kötöttek a kormányerők és a lázadók Szíriában

Oroszország és Törökország közvetítésével átfogó tűzszüneti megállapodást kötöttek a Damaszkuszhoz hű erők és a lázadók a nyugat-szíriai Idlíb tartományban, a fegyvernyugvás szerda éjfélkor lépett hatályba – jelentette be moszkvai sajtótájékoztatóján Viktor Kupcsisin, a szemben álló szíriai felek összebékítéséért felelős orosz központ vezetője.

Többen meghaltak egy menekülttáborban a szíriai kormányerők támadásában

Legalább tíz civil, köztük négy nő és három gyerek vesztette életét csütörtökön a kormányerők tüzérségi és rakétatámadásaiban egy menekülttáborban az északnyugati, javarészt lázadók és dzsihadisták uralta Idlíb tartományban – közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH).
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …