Keresés
Magyar Nemzet
2020. január 23., csütörtök, Zelma, Rajmund napja

Címke: ksh

310 cikk 1/31 oldal

Elemzők: Az építőipar bővülése 2020-ban is folytatódik

Az építőipari termelés 2019 első 11 hónapjában több mint 24 százalékkal nőtt, az ágazat bővülése vélhetően 2020-ban is folytatódik, a magas bázis miatt 5-10 százalék körüli növekedés várható.

ITM: Továbbra is húzóágazat az építőipar

Az EU-t tekintve a magyar ágazat szintén az élmezőnyben található. A V4-ek közül novemberben Magyarországon nőtt a legnagyobb mértékben az építőipar, de uniós összevetésben is erősek az ország mutatói.

KSH: Tavaly novemberben 5,7 százalékkal nőtt az ipari termelés

Tavaly novemberben az ipari termelés volumene 3,6 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, a munkanaphatástól megtisztított adat a termelés 5,7 százalékos emelkedését mutatja – erősítette meg az előzetes jelentésében közölt adatokat kedden kiadott második becslésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Csökken a főváros gazdasági túlsúlya

Az uniós és az országos átlaghoz képest is mérséklődött Budapest gazdasági előnye – ismerteti a pénteki Világgazdaság.

A vártnál jobban nőttek tavaly a bérek

Ismét felülmúlta a várakozásokat a keresetek emelkedése: a bruttó átlagbér 11,6 százalékkal nőtt tavaly októberben az egy évvel korábbihoz képest, értékében pedig 8,5 százalékkal.
310 cikk 1/31 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …