Keresés
Magyar Nemzet
2020. április 5., vasárnap, Vince napja
HÍR TV - troll:Diktatúrázunk, sajtószabadságot temetünk...

Címke: ksh

358 cikk 1/36 oldal

9,2 százalékkal nőtt az átlagkereset az év elején

Januárban a nemzetgazdasági szintű bruttó átlagkereset 375 ezer 200 forint volt, 9,2 százalékkal több az egy évvel korábbinál, a közfoglalkoztatottak nélkül számolva 385 ezer 300 forint volt, 8,8 százalékkal nőtt – jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A keresetek emelkedésének üteme tavaly április óta először volt egyszámjegyű.

Komoly kihívás előtt áll a hazai foglalkoztatás

A koronavírus-járvány hatásai a következő hónapokban érződni fognak a foglalkoztatásban is, a becslések szerint tízezres nagyságrendben szűnhetnek meg álláshelyek a tavasz folyamán.

Egyre nő a születések száma

Míg 2019 első hónapjában 7373 gyerek jött a világra, addig idén ugyanabban az időszakban már 8067 gyerek született, ami 694 babával többet jelent.

Satufék

Januárban még sok vendégünk volt

Biztonságos híre és historikus értékei mellett a fejlesztések révén születő új élménylehetőségek miatt turizmusunk az elmúlt évben különösen vonzó lett a külföldiek szemében.

Az építőipar januári eredményének több oka van

Viszont bizakodásra ad okot, hogy a következő időszakban állami, önkormányzati és vállalati beruházások is kezdődnek, valamint az, hogy európai uniós források is érkeznek az ágazatba.
358 cikk 1/36 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …