Keresés
Magyar Nemzet
2021. január 18., hétfő, Piroska napja
HÍR TV – Bayer ShowA 25 év alatti fiataloknak jövő évtől nem kell adót fizetniük.

Címke: leonardo da vinci

12 cikk 1/2 oldal

Leonardo da Vinci betegségének titkát fedhették fel

Egy esés következtében izomsorvadást szenvedhetett Leonardo da Vinci jobb karja (1452-1519), ez okozhatta a reneszánsz képzőművész, polihisztor jobb kezének lebénulását – vélik olasz orvosok, akik elméletüket a Journal of the Royal Society of Medicine című folyóiratban tették közzé.

Leonardo Da Vincire emlékezik szülővárosa

Leonardo da Vinci gyermek- és ifjúkorát, első alkotásait tárja a látogatók elé a szülővárosában, Vinciben nyílt kiállítás, amellyel a reneszánsz művész halálának 500. évfordulójára emlékezik a toszkán város.

Antik óhaj

Belőlem ilyenkor előjön a harmóniát hirdető „ép testben ép lélek”-féle antik óhaj, a görög ideál: Dávid-külső arisztotelészi agytekervénnyel.

Világmegváltó az emirátusban

Halálának ötszázadik évfordulóján Olaszország és Franciaország fagyos viszonya áldozatává válhat a reneszánsz művész előtti tisztelgés.
12 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …