Keresés
Magyar Nemzet
2020. február 29., szombat, Szökőév napja

Címke: Magyar Filmakadémia Egyesület

8 cikk 1/1 oldal

Képesi képességei

Életműdíjjal tervezi jutalmazni Szabó István Oscar-díjas rendezőt a Magyar Filmakadémia Egyesület és a Nemzeti Filmintézet. A hír kiverte járásából Schmidt Máriát.

Elkezdődött a nevezés a Magyar Mozgókép Szemlére

A Magyar Filmdíj 2020 – Magyar Mozgókép Szemlére a 2019. január 1. és 2019. december 31. között mozi és televízió forgalmazásban vagy fesztiválon bemutatott filmeket lehet nevezni. Egy alkotó több alkotást is regisztrálhat.

Kétszáz alkotás versenyez a filmhéten

Ma kezdődik az 5. Magyar Filmhét, a hazai film legnagyobb szakmai seregszemléje, amelynek programjában kétszáz, tavaly bemutatott alkotás hét kategóriában versenyez a szakmai díjakért.

Novák Emil: Húzóágazattá vált a filmipar Magyarországon

A 2000-es években még adóssághalmokkal küzdött a nemzeti filmgyártás, mára azonban húzóágazattá vált a filmipar Magyarországon – fogalmazott az MTI-nek Novák Emil, a hétfőn nyíló 5. Magyar Filmhetet szervező Magyar Filmakadémia elnöke.

Öten, félezer filmben

Ötödik alkalommal rendezi meg április 22–27. között a Magyar Filmhetet a Magyar Filmakadémia Egyesület az NMHH Médiatanácsa és a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával.
8 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …