Keresés
Magyar Nemzet
2020. február 21., péntek, Eleonóra napja

Címke: Márai Sándor

13 cikk 1/2 oldal

Egy elsodort író

Budapest ostromának kellős közepén, hetvenöt éve, 1945. január 5-én (más források szerint 13-án), egy József körúti bérház óvóhelyén érte utol a halál – az éhhalál – Szabó Dezsőt.

Szindbád Lengyelországban

A Balassi Műfordítói Nagydíj idei kitüntetettje Teresa Worowska, neki köszönhetik Márai Sándort a lengyel olvasók. Miből lett sikerkönyv a diktatúrában, hadiállapot idején vagy békében?

A repülés közben kinövő szárnyakról

Szerintem Magyarországon az emberek zöme nincs tisztában legértékesebb kincsével, az anyanyelvével – mondta az idei Balassi műfordítói nagydíjjal kitüntetett Teresa Worowska.

A fejfájás a mi középkorunk 

Aki huszonévesen füveskönyvet ír, az vagy dilettáns, vagy Petőfi Sándor szintű lángész. Az előbbi eset sajnos jóval gyakoribb, mint az utóbbi.

Megnyílt a 17. Budavári Könyvünnep

Megnyílt a 17. Budavári Könyvünnep pénteken a Szentháromság téren. Az idei rendezvény a harminc éve elhunyt Márai Sándor előtt tiszteleg, a díszvendég az író szülővárosa, Kassa.

Kassa a könyvünnep díszvendége

A 17. Magyar Nyelv és Könyv Ünnepe (Budavári Könyvünnep), amelyet szeptember 6. és 8. között rendeznek meg, Márai Sándorra emlékezik.

Hiánypótló irodalmi weboldal készült

Az 1956–2016 közötti időszak a magyar irodalom legkevésbé feltárt korszaka – mondta Pécsi Györgyi főszerkesztő a Pesti Vigadóban tartott sajtótájékoztatón.
13 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …