A gyertyák csonkig égnek – Tompos Kátyáért gyúlnak a fények

A közmédia kulturális csatornája, az M5 a ma este hattól sugárzandó Librettó című műsorát a fiatalon elhunyt színésznő emlékének szenteli. Utána egy olyan Márai-mű televíziós változatát adják le, amelynek egyik főszerepében Tompos Kátya nagyszerű alakítást nyújtott.

Forrás: MTVA2024. 05. 31. 17:15
Tompos Kátya
Tompos Kátya. Fotó: Imre György
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közmédia kulturális csatornája a ma esti megemlékezéseket az Agenda kulturális híradóban kezdi. Ezt követi majd a Librettó magazinműsorban látható tiszteletadás, majd az este 22 óra 20 perckor levetítendő Márai Sándor-adaptáció – közölte az MTVA sajtóirodája.

Tompos Kátya Krisztina szerepét játssza A gyertyák csonkig égnek című Márai-adaptációban (Forrás: YouTube)

A Jászai Mari- és Junior Prima díjas színművész A gyertyák csonkig égnek című játékfilmben Krisztina szerepét alakítja. 

A játékfilmet Pozsgai Zsolt forgatókönyve alapján Iglódi István rendezte. A filmben Konrádot Agárdy Gábor, Henriket Avar István, Ninit pedig Csernus Mariann játszotta.

Ezt a filmet a 37. filmszemlén mutatták be először – mint az első olyan Márai-filmet, amely a számos nyelvre lefordított, világsikernek számító Márai Sándor-mű, A gyertyák csonkig égnek alapján készült.

A film a Pesti Magyar Színházban színre vitt adaptációt vette alapul, amelyet ugyanaz a rendező és ugyanaz a forgatókönyvíró jegyzett, mint akik a film elkészítésében is közreműködtek. 

Mint megírtuk, péntek hajnalban, 41 éves korában meghalt Tompos Kátya. A Jászai Mari- és Junior Prima díjas színművész, énekesnő a rák egyik nagyon ritka válfajában szenvedett. 

Betegségének költséges külföldi kezelésére gyűjtést, jótékonysági aukciót, koncertet, gálaestet is szerveztek, a színésznő szervezete azonban időközben feladta a küzdelmet a gyilkos kór ellen. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.