A végsőkig bíztak Tompos Kátya gyógyulásában

„Mélyen hittünk abban, hogy ezeket a sorokat sosem kell megírnunk”, „Tompos Kátya kivételes tehetsége és szenvedélye mindannyiunk szívét megérintette” – a színházak is megrendülten búcsúznak a 41 évesen elhunyt színésznőtől.

2024. 05. 31. 16:07
Tompos Kátya
Tompos Kátya. Fotó: Nagy Béla
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egész országot megrendítette a színésznő-énekesnő, Tompos Kátya péntek hajnali halála. Alig 41 évesen ment el, de már maradandót hagyott maga után, dalait sorra osztják meg a közösségi médiában, felelevenítik emblematikus szerepeit. A színésznő több színházban is játszott, a teátrumok pedig megrendülten értesültek a tehetséges művész elvesztéséről. 

Tompos Kátya
Tompos Kátya Szent Johanna szerepében 2013-ban, a Nemzeti Színházban. A darabot Vidnyánszky Attila rendezte  Fotó: Székelyhidi Balázs

A Nemzeti Színház, amelynek 2008-tól kezdve tíz éven keresztül volt tagja a színművésznő, azt írta: 

Tompos Kátya kivételes tehetsége és szenvedélye mindannyiunk szívét megérintette. Számtalan emlékezetes előadásban kápráztatott el minket és a közönséget.

Hozzátették, őszinte részvétüket fejezik ki Kátya családjának és szeretteinek ezekben a nehéz időkben. „Emlékét örökké megőrizzük szívünkben” – írták.

A Müpa is búcsúzik: 

Sok csodálatos pillanatot köszönhettünk neki, ragyogott a Müpa színpadán, csodálatos hangjával a szívünkig hatott. Emlékét örökké megőrizzük. Nyugodj békében, Kátya.

A Madách Színház társulata szívhez szóló sorokkal emlékezett Tompos Kátyára: 

Mélyen hittünk abban, hogy ezeket a sorokat sosem kell megírnunk. Reméltük, hogy nem kell többé azt mondanunk egyetlen új szereposztás készítésénél sem, hogy Te lennél a tökéletes választás, de most nem tudsz jönni… A végsőkig bíztunk a gyógyulásodban, és csak remélni tudjuk, hogy érezted a szeretetünket. Felfoghatatlanul kevés időt töltöttél velünk. Isteni tehetséged, rendkívüli humorod és a belőled áradó kedvesség itt marad velünk. Szeretünk, Kátya! A Madách Színház társulata

 – írták. 

A Vígszínház azt írta, Tompos Kátya 

Csillogó tehetségét, finom lényét, páratlan hangját, természetes báját csodálhattuk megannyi szerepben, színpadon és filmen. Igazságtalanul korai halála pótolhatatlan veszteség a szakma és a közönség számára is. Fájdalommal osztozunk a család és a barátok gyászában.

A Budapesti Operettszínház felidézte Tompos Kátya színművészetis éveit is, ahol Kerényi Imre osztályába járt: 

Mint írták, 

Tompos Kátya a Színház- és Filmművészeti Egyetemen 2005-ben, Kerényi Imre operett–musical szakos osztályában szerzett diplomát többek között Dolhai Attila, Kerényi Miklós Máté, Nádasi Veronika, Nagy Lóránt és Peller Anna osztálytársaként. A színház vezetése és társulata őszinte részvétét fejezi ki Kátya családjának.

Tompos Kátya színművészetis diplomaszerzése után a József Attila Színházhoz szerződött. A teátrum így emlékezett meg róla: 

Fájó szívvel búcsúzunk társulatunk egykori tagjától, Tompos Kátyától!🖤 Kátya a Színház- és Filmművészeti Egyetem elvégzése után csatlakozott színházunkhoz, 2005 és 2007 között láthatta a közönség a József Attila Színház színpadán. Hosszú ideje kitartóan küzdött betegségével, amiben a művészvilág is rendkívüli összefogással próbálta segíteni. Emlékét szeretettel őrizzük!🖤


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.