Keresés
Magyar Nemzet
2019. augusztus 22., csütörtök, Menyhért, Mirjam napja

Címke: MMA

107 cikk 1/11 oldal

Elfolyó idő – Az MMA művészeinek kiállítása Passauban

Az 1989-es eseményeket, a nyugati határnyitás évét idézi fel Verstrichene Zeit – Elfolyó idő címmel a passaui Modern Művészetek Múzeumában a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) huszonhárom képzőművészének pénteken nyílt kiállítása.

Hiánypótló irodalmi weboldal készült

Az 1956–2016 közötti időszak a magyar irodalom legkevésbé feltárt korszaka – mondta Pécsi Györgyi főszerkesztő a Pesti Vigadóban tartott sajtótájékoztatón.

Irodalmi lexikon készül az 1956-2016 közötti időszak szépirodalmi műveiből

Hatvan év legfontosabb szépirodalmi műveit és eseményeit ismertető weboldalt készít a Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézetének (MMA MMKI) kutatócsoportja. Az 1956 és 2016 közötti időszak kortárs magyar irodalmát feldolgozó munkát hétfőn mutatták be a Pesti Vigadóban.

Új szemléletű pályázati rendszer

- Szeretnénk a művészeket hosszabb távú gondolkodásra serkenteni – mondta lapunknak Vashegyi György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke az ösztöndíjukról, amelyre április 30-ig lehet még pályázni.
107 cikk 1/11 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.