Keresés
Magyar Nemzet
2019. március 27., szerda, Hajnalka napja

Címke: nagy-britannia

1579 cikk 1/158 oldal

Kubába látogatott Károly herceg és Kamilla hercegnő

Kubába látogatott Károly herceg és Kamilla hercegnő: ez a brit királyi család tagjainak első hivatalos látogatása a szigetországban, egyben annak kifejeződése, hogy a brit monarchia nem ért egyet a Trump-kormány Kubát gazdaságilag izoláló stratégiájával.

Szakértő: egérutat nyertek a britek

Gálik Zoltán, a Corvinus Egyetem docense szerint egérutat nyertek a britek az európai uniós (EU-) állam- és kormányfők brüsszeli csúcstalálkozóján csütörtök éjjel hozott határozattal, amellyel április 12-ig kaptak haladékot az Egyesült Királyságnak az EU-ból történő kilépése (Brexit) végrehajtására.

Százezrek követelik a Brexit leállítását

Több százezren írták alá csütörtökig azt a hivatalos petíciót, amely a brit EU-tagság megszűnéséhez (Brexit) vezető folyamat leállítását követeli, és azt, hogy Nagy-Britannia maradjon az Európai Unió tagja. A brit külügyminiszter szerint „lehetséges, de nagyon valószínűtlen” a Brexit leállításáról szóló döntés.

Halasztást kért Theresa May

May tegnap kijelentette, a hosszabbításra azért van szükség, mert a brit parlament a hátralévő idő alatt nem tudná elfogadni az EU és Nagy-Britannia között létrejött kilépési megállapodást.
1579 cikk 1/158 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.