Keresés
Magyar Nemzet
2019. augusztus 18., vasárnap, Ilona napja

Címke: nagy-britannia

1807 cikk 1/181 oldal

A Liberális Demokraták vezetője szerint Harman és Clarke kész lenne vezetni egy átmeneti kormányt

Jo Swinson, az ellenzéki brit Liberális Demokraták párt vezetője pénteken közölte, hogy két, általa javasolt politikus, a kormányzó Konzervatív Párt tekintélyes veteránja, Ken Clarke és a parlamenti ellenzék legnagyobb erejét adó Munkáspárt (Labour) tapasztalt egykori vezetője, Harriet Harman egyaránt kész lenne vezetni egy átmeneti kormányt abban az esetben, ha a Labour jelenlegi vezetője, Jeremy Corbyn által a Boris Johnson miniszterelnök ellen kilátásba helyezett bizalmatlansági indítvány sikerrel járna.

Ősszel jöhet az igazi londoni válság

Londonban nincs nyári szünet: míg Boris Johnson kormánya újabb és újabb jóléti intézkedéseket vezet be, az unióbarátok sorban gyártják a forgatókönyveket az alku nélküli brexit elkerülésére.

A többség a kemény brexitet is elfogadná

A britek relatív többsége egyetért azzal a kijelentéssel, hogy Boris Johnson miniszterelnöknek „bármilyen módon” ki kell léptetnie az Egyesült Királyságot az Európai Unióból (EU), akár a parlament felfüggesztésének árán is, ha erre van szükség – derül ki a The Daily Telegraph című konzervatív lap számára készült felmérésből.

Machetével támadtak egy rendőrre Londonban

Az áldozatot azonnal kórházba szállították, a támadót pedig súlyos testi sértés gyanújával őrizetbe vették, s egy rendőrőrsre szállították kihallgatásra.

Cenzúra és kultúrharc Angliában

Sztálin csak az osztályharc szüntelen erősödését jövendölte, de az idén mintha a kultúrharc erősödne. Ilyen tendenciát érzünk nemcsak itthon, hanem a kultúrpolitikai értelemben csendes Nagy-Britanniában is.

Brit parancsnok: A terrorveszély továbbra is súlyos

A rendőrség és a biztonsági szolgálatok egyedül nem tudják legyőzni a szélsőségességet a londoni rendőrség országos hatáskörű terrorelhárító és különleges műveleti szolgálatának parancsnoka szerint. Neil Basu egy szerdán megjelent lapinterjúban azt mondta, a szociológusok és kriminológusok segítségére is szükség van a terrorizmus elleni küzdelemben Nagy-Britanniában, és javítani kell a közösségi kohézión, a társadalmi mobilitáson és az oktatáson.
1807 cikk 1/181 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.