Keresés
Magyar Nemzet
2019. augusztus 23., péntek, Bence napja

Címke: Oktatási Hivatal

126 cikk 1/13 oldal

Kihirdették a felvételi ponthatárokat

A diákok nagy örömére elég sok alapképzéshez elégnek bizonyult a 280 pontos minimumkövetelmény, ennyivel például óvodapedagógusi vagy villamosmérnöki szakra is be lehetett kerülni.

Kiválóan sikerült az idei érettségi

Az Oktatási Hivatal honlapján elérhető adatok szerint a vizsgák 33 százaléka jelesre sikerült és az érdemjegyek mindössze egy százalék lett elégtelen.

Még jobban rá kell kapcsolni a nyelvoktatásra

Sokat rontottak angolból a diákok az országos idegen nyelvi mérésen: míg 2017-ben a hatodikosok 78 százaléka írta meg sikerrel a tesztet, 2018-ban ez már csak 65 százalékuknak sikerült.

Késő hatodikban látni a lemaradást

Égető szükség van a szakképzés reformjára, a kompetenciamérés eredményei ugyanis ismét rámutattak, hogy a szakközépiskolások tudásával óriási gond van.

Idegen nyelvi mérést tartanak az iskolákban

Idegen nyelvi mérést tartanak az iskolák 6. és 8. évfolyamos tanulóinak angol és német nyelvből szerdán – közölte az Oktatási Hivatal az MTI-vel.

Rendőrkézen a történelemtételek kiszivárogtatója

Mindössze két nap alatt azonosították az esszétémákat hozzáférhetővé tevő negyvenéves férfit a rendőrök. A nyomdai alkalmazott elismerte, hogy ő szivárogtatta ki a tételeket.

Felvételi előnyt jelenthet a kollégium

A diáklétszám csökkenése miatt egyre kevesebb tizenéves választja a kollégiumi elhelyezést, pedig az intézmények korántsem csak lakhatást kínálnak, hanem szakmai és szabadidős programok egész sorát.
126 cikk 1/13 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.