Keresés
Magyar Nemzet
2019. október 18., péntek, Lukács napja

Címke: Orbán-kormány

30 cikk 1/3 oldal

Öngól

Tíz-húsz éve még azon keseregtünk, milyen kevés sportesemény jut Magyarországnak. Most meg az lenne a baj, hogy túl sok? Ugyan már! Értelmes vita arról szólhat, mennyiből, mennyiért.

A „bűnös város”

Amúgy pedig ideje tudomásul vennünk, hogy ma például Európa kilenc legnagyobb fővárosából nyolc balodali-liberális vezetésű, egy kivétel van: Madrid. Ennek pedig nyilván oka van.

Testvéreink a hitben

A keresztény szabadság kiteljesedésének egyik feltétele, hogy helyesen értelmezzük azokat az alapelveket, amelyeket örökül kaptunk. Ez létkérdés.

Családpolitika

Most, hogy Dobrev Klára uniós színre lépésével megszaporodtak a Gyurcsány család napi politikai nyilatkozatai, joggal vetődik fel a kérdés: vajon közszerepléseik előtt történik-e bármiféle egyeztetés.

Az ellenzék brutális aránytévesztése

A magyar ellenzéki pártok jelentős helyzetértékelési zavarokkal küszködnek az önkormányzati kampány kezdetén. Összefogásról, nagy győzelmekről beszélnek.

Népképviselet

Egyetlen esztendő leforgása alatt, 2016-ról 2017-re csaknem hatszázezer fővel csökkent hazánkban a szegénységnek kitettek száma – derült ki az uniós statisztikai hivatal adataiból.

Menekülés helyett

Az államadósság a balliberális kormányok tevékenységének nyomán 2010-re a GDP 81 százalékára nőtt, ami mára az Orbán-kormány gazdaságpolitikájának köszönhetően 68,7 százalékára csökkent.

A szükséges jó

A szakadék széléről kellett visszahúzni az országot 2010-ben az Orbán-kormánynak, de ennél sokkal többet tett az elmúlt kilenc évben.
30 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …