Keresés
Magyar Nemzet
2021. május 16., vasárnap, Mózes, Botond napja
HÍR TV – CIVIL KÖRAktuális problémákra nem ad választ az ellenzék

Címke: psd

16 cikk 1/2 oldal

Bojkottal gáncsolnák Ludovic Orbanékat

A legnagyobb törvényhozói frakcióval rendelkező ellenzéki Szociál­demokrata Párt (PSD) úgy döntött, nem vesz részt a szavazáson, amivel megnehezíti az eredményes döntéshez szükséges létszámküszöb elérését.

Nyerne saját bukásán Ludovic Orban

Bizalmatlansági indítványt nyújtott be a Ludovic Orban vezette román jobbközép kormány ellen az ellenzéki Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ).

Ördögűzés Bukarestben

A lassan harmincadik évfordulójához közeledő romániai rendszerváltás történetében ez a negyedik, bizalmatlansági indítvány útján lapátra tett kormány.

Romániai kormányszakadás: utánuk a vízözön

Az ALDE kilépésével a baloldali kormánykoalíció elveszítette parlamenti többségét, Viorica Dancila miniszterelnök úgy tesz, mintha mi sem történt volna, és bejelenti: a PSD egymagában is folytatja a kormányzást.

Felbomlott a bukaresti kormánykoalíció

Kilép a bukaresti kormányból a szociálliberális koalíció kisebbik pártja, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége – jelentette be hétfőn Calin Popescu Tariceanu pártelnök.
16 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége