Keresés
Magyar Nemzet
2020. július 7., kedd, Apollónia napja
HÍR TV – Sajtóklub:Ez az őrület újra fel fog böffenni a világban

Címke: restaurálás

10 cikk 1/1 oldal

Üst a lángokban

Az aracsi pusztatemplom megmentése a magyar–szerb diplomáciai közeledés újabb példája lehet.

Bútorok, selymes fénnyel

A Nemzeti kastélyprogram részeként megújuló dégi és sümegi kastélyban kiállításra szánt bútorműtárgyak restaurálásának rejtelmeit mutatták be kedden egy sajtóeseményen.

Kiutat találnak a kilátástalanságból

Fafaragás, restaurálás és boksz. Ez a védjegye Rostás Árpád egykori ökölvívónak, épület- és műbútorasztalosnak, aki évek óta foglalkozik nehéz sorsú cigány gyerekek felkarolásával, támogatásával.

Megkezdték Tutanhamon külső aranyozott fakoporsójának restaurálását

A Királyok völgyéből a gízai piramisok közelében épülő Egyiptomi Nagymúzeumba szállították át Tutanhamon külső aranyozott fakoporsóját, amelyen első ízben végeznek restaurálási munkálatokat a gyermekfáraó sírjának 1922-ben történt felfedezése óta.

Egy múzeumi gondnok restaurálta van Gogh 200 festményét a két világháború között

Egy hágai múzeum gondnokát bízták meg Vincent van Gogh mintegy 200 festményének, köztük a világhírű Napraforgóknak a restaurálásával a két világháború között, és Jan Traas csekély hozzáértése okozhatta azt, hogy a Napraforgók című festmény Amszterdamban őrzött példánya jelentősen megfakult.

Gárdonyi Géza törött lámpája és a papírglóbusz

A Kő/papír/freskó – Megmentett műkincsek 2019 című időszaki tárlat nemcsak a végeredményt szemlélteti, hanem a restaurálás egész folyamatát, a műtárgyak előtte/utána állapotát is bemutatja.

Laminált Dózsa György

Reprodukálták a Dózsa György úti metrómegálló több helyen sérült, híres pannóját, Szász Endre alkotását, amely szombattól laminált felületen, üveglapok közé szorítva ékesíti tovább a megállót.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …