Keresés
Magyar Nemzet
2019. december 10., kedd, Judit napja

Címke: Süli János

26 cikk 1/3 oldal

Készülnek a magyar beszállítók Paks II-re

A Paks II beruházásért felelős miniszter szerint nyilvánvaló célja a kormánynak, hogy a Paks II beruházásba minél több hazai vállalkozás és munkaerő kapcsolódhasson be. Süli János egy parlamenti levélben kifejtette: a magyar ipari vállalkozások megalapozottan pályázhatnak a részvételre.

Felgyorsítanák a Paks II beruházást

Az európai gyakorlatnak és a nukleáris biztonsági előírásoknak megfelelően módosíthatják a paksi atomerőmű terület-előkészítési munkáit is szabályozó kormányrendeletet.

Paks II miatt már nem tartozunk Oroszországnak

Összesen tizenkét számla értékét, a Paks II beruházás finanszírozásának stabilitására létrejött orosz hitelkeretből eddig lehívott teljes összeget visszafizette már a magyar fél.

Több száz engedély Pakson

Az orosz főberuházó vállalat vezetője megerősítette: a Paks II-projekt létesítési engedélykérelmét jövő év június 30-ig benyújthatja a megrendelő az Országos Atomenergia Hivatalhoz.

Süli János: A magyar kormány felelősen döntött

Az atomerőműveknek köszönhetően évente világszerte több milliárd tonna szén-dioxid kibocsátása válik elkerülhetővé – jelentette ki a tárca nélküli miniszter.
26 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …