Keresés
Magyar Nemzet
2020. január 19., vasárnap, Sára, Marió napja

Címke: szja

36 cikk 1/4 oldal

Sok ezer nyugdíjas jut pluszpénzhez

Nyugdíjasok meglehetősen nagy csoportjának kedveznek azok a járulékszabályok, amelyeket tegnap szavazott meg az Országgyű­lés – mondta Izer Norbert a Magyar Nemzetnek.

Soha ennyi adókedvezmény nem járt a gyermekek után

Minden eddiginél nagyobb összeget, mintegy 380 milliárd forintot hagynak a családi kedvezmények a gyermeket nevelő több mint egymillió szülőnél 2020-ban – mondta az adóügyi államtitkár.

Időben fizet az adóhivatal

Ebben az évben majdnem kilencszázezer ember kért vissza pénzt az adóhivataltól amiatt, mert több személyi jövedelemadót fizetett be a kelleténél. Az érintettek 79 mil­liárd forintért folyamodtak.

Adót csökkentene a bérek emelkedéséhez a jegybank

A személyi jövedelemadó csökkentésével jelentősebben felzárkóztathatók a régiós versenytársakhoz a hazai fizetések a szakértők és ágazati szereplők szerint. Ez azért is fontos, mivel a következő tíz évben az a cél, hogy megközelítsük Ausztria gazdasági fejlettségét.

Ösztönöznék a rugalmas foglalkoztatást a boltokban

A kiskereskedelemben is egyre nagyobb problémát jelentő munkaerőhiányra dolgozott ki elképzeléseket a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség a rugalmas foglalkoztatás keretein belül.

Tíz év, 2600 milliárd forint

Soha nem látott összeggel, 380 milliárd forinttal támogatja jövőre az állam adó- és járulékkedvezmény formájában a legálisan dolgozó szülőket.
36 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …