Keresés
Magyar Nemzet
2019. november 19., kedd, Erzsébet napja

Címke: szobor

15 cikk 1/2 oldal

Megvan a Szent István-szobor helye!

Bízzunk benne, hogy az új főpolgármester nem akar úgy bevonulni a történelembe, hogy ő volt az, aki kitiltotta Szent Istvánt a róla elnevezett Szent István parkból.

Magyar–magyar határátkelések

Élénk érdeklődés mellett nyitották meg az elmúlt hét végén a sepsiszentgyörgyi Erdélyi Művészeti Központban a Transzmisszió című, generációkat összekötő tárlatot.

Erődítményből modern kiállítótér

Európai léptékű fejlesztés valósult meg két év alatt a Csillagerőd felújításával. Egy olyan kulturális központ jött létre, amelyre büszke lehet Komárom , az ország és a Liget projekt is.

Felavatták a Groupama Aréna előtt Kocsis Sándor szobrát

Megható ünnepség keretében – napra pontosan kilencvenedik születésnapján – a Groupama Aréna előtt felavatták Kocsis Sándor, az Aranycsapat 68-szoros válogatott jobbösszekötője bronzszobrát.

Provokatív kolozsvári szoborállítás

A hivatalos román szemlélet szerint csapataik történelmi tettet hajtottak végre Budapest megszállásával, hiszen menekülésre késztették Kun Béla bolsevik kormányát.

Aki feltámasztotta az Árpád-kor nyelvét

Kodolányi János posztumusz Kossuth-díjas íróról emlékeznek meg születésének 120. és halálának 50. évfordulója alkalmából holnap a Baranya megyei Vajszlón.

Hunyadi glóriát érdemelne

Az 1456. július 22-i nándorfehérvári diadalt eddig csak egy kis emlékkő hirdette a belgrádi várban. Ma a város zimonyi, Duna-parti sétányán egy erőt sugárzó Hunyadi János-szobrot avatnak fel.

Helyén a Fájdalmas Krisztus

A Fájdalmas Krisztus szobrot utoljára 1995-ben restaurálták, de azóta folyamatosan romlott az állapota, leginkább a posztamense sínylette meg az időjárást.
15 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …