Keresés
Magyar Nemzet
2019. augusztus 22., csütörtök, Menyhért, Mirjam napja

Címke: Szovjetunió

120 cikk 1/12 oldal

Megemlékeztek Prágában Csehszlovákia 1968-as megszállásáról

A Szovjetunió vezette Varsói Szerződés öt tagállamának (Szovjetunió Bulgária, Lengyelország, Magyarország, NDK) hadseregei 1968. augusztus 21-én rohanták le Csehszlovákiát, hogy véget vessenek a „prágai tavaszként” ismert politikai és gazdasági reformfolyamatnak.

A halhin-goli incidens

A japán hadsereg kegyetlenkedései, a tömeggyilkosságok mindmáig rányomják bélyegüket a kínai–japán kapcsolatokra. A nankingi mészárlás – még a kor brutalitásai közepette is – szörnyűséges volt.

Száműzött őszinteség

A Hargittai házaspár könyve nem szobrok és emléktáblák száraz sűrítménye, mert ha ezt az utat választják, fogyaszthatatlan lenne a végtermék.

Örvényben

Újraindították az orosz hatóságok a nyomozást a Gyatlov-csoport éppen hatvan éve megoldatlan tragédiája ügyé­ben. Donnie Eichar kíváncsi, megoldódik-e ezúttal a rejtély.
120 cikk 1/12 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.