Keresés
Magyar Nemzet
2019. december 16., hétfő, Etelka, Aletta napja

Címke: Szovjetunió

22 cikk 1/3 oldal

„Soha nem volt B tervem”

Klaus Meinével, a Scorpions zenekar énekes-frontemberével hangjának elvesztéséről, a zenekar elmúlt ötven évéről és az őszi koncertjükről beszélgettünk.

Hátba támadva

Alig több mint húsz esztendő telt csak el az első világégés utolsó puskalövése után, amikor újabb, az előzőt is meghaladó világméretű háború vette kezdetét.

Hitszegők napja

A hála az 1944-es átállás után sem maradt el. A békekongresszus úgy döntött: Románia megtarthatja a még Trianonban megítélt koncot.

Megemlékeztek Prágában Csehszlovákia 1968-as megszállásáról

A Szovjetunió vezette Varsói Szerződés öt tagállamának (Szovjetunió Bulgária, Lengyelország, Magyarország, NDK) hadseregei 1968. augusztus 21-én rohanták le Csehszlovákiát, hogy véget vessenek a „prágai tavaszként” ismert politikai és gazdasági reformfolyamatnak.

A halhin-goli incidens

A japán hadsereg kegyetlenkedései, a tömeggyilkosságok mindmáig rányomják bélyegüket a kínai–japán kapcsolatokra. A nankingi mészárlás – még a kor brutalitásai közepette is – szörnyűséges volt.
22 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …