Keresés
Magyar Nemzet
2020. április 9., csütörtök, Erhard napja
HÍR TV - Credo:Soha nem tanulunk a történelemből

Címke: tokiói olimpia

31 cikk 1/4 oldal

Fény az alagút végén

A NOB a konkrét időpont kijelölésekor is követte az UEFA gyakorlatát, s a tokiói játékokat a futball Eb-hez hasonlóan egy nap híján kereken egy évvel halasztja el.

Kitűzték a tokiói olimpia új időpontját

Július 23-án kezdődik és augusztus 8-ig tart majd 2021-ben a tokiói olimpia, míg a paralimpiára augusztus 24. és szeptember 5. között kerül sor – közölte hétfőn a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB), a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC), a játékok szervezőbizottsága, Tokió városa és a japán kormány.

Halasztott olimpia, jegelt álmok

Hosnyánszky Norbert hosszabb szünet után idén tért vissza a vízilabda-válogatottba Märcz Tamás szövetségi kapitány kifejezett kérésére, azzal a céllal, hogy az Európa-bajnoki aranyérem is meglegyen neki.

Kanadai és ausztrál bojkott

A kanadai, valamint az Ausztrál Olimpiai Bizottság kijelentette: ha minden marad a régiben, sportolóik nem vesznek részt az olimpián.

Szétgurulóban az öt karika

Immár négy nemzeti tagszervezet – időrendi sorrendben a szlovén, a norvég, a brazil és a horvát –, valamint több erős sportszövetség érvel a halasztás mellett.

Még márciusban dönteni kell az olimpiáról?

Hivatalosan már két nemzeti tagszervezete, a szlovén és a norvég is a játékok elhalasztására szólította fel, de a Nemzetközi Olimpiai Bizottság továbbra is kitart.

Már Japánban az olimpiai láng

A szervezőbizottság tagjai csütörtökön vették át Görögországban a lángot, melyet múlt csütörtökön, a hagyományoknak megfelelően, Olümpiában gyújtottak meg.
31 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …