A baba eszik és alszik, az olimpiai bajnok anya edzésbe állt

Még nincs két hónapos a kisbabája, de Bodonyi Dóra máris edzésbe állt. A Tokióban olimpiai bajnoki női kajak négyes tolóembere, miként fogalmazott, az anyaszerepben könnyebben veszi az akadályokat, mint gondolta, ezért a napokban már újra kajakba ült. Ügyel a fokozatosságra, a férjével, egyben edzőjével, Hadvina Gergellyel egyetértésben mindent a kislánya, Holli igényeihez igazít. Nem fogadkozik, nem kiabál el semmit, tisztában van azzal, keményen meg kell küzdeni a fiatalokkal annak érdekében, hogy ismét válogatott legyen.

Magyar Nemzet
2022. 09. 27. 19:43
Bodonyi Dóra
Bodonyi Dóra
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyelőre minden álomszerűen alakul Bodonyi Dóra, férjezett nevén, Hadvina-Bodonyi Dóra életében. Miután olimpiai bajnokként tért haza Tokióból – a négyessel szerzett arany mellé kettesben, Kozák Danutával hozott egy bronzérmet is –, hamarosan megfogant, s április 12-én meg is született a kislánya, Holli. 

– Nagyon jó a babázás, sokkal könnyebben veszem az akadályokat, mint azt előtte gondoltam – mesélte büszkén a Magyar Kajak-kenu Szövetség honlapjának, hozzátéve, a kislánya, Holli megkönnyíti a dolgát, hiszen nem hasfájós, éjszakánként csak egyszer kel, néhány hetesen úgy viselkedik, ahogy arról minden szülő álmodik, eszik és alszik.

Néhány hét után edzésbe állt

Bodonyi Dóra a férjétől és a nagyszülőktől is sok segítséget kap, így óvatosan már meg is kezdte az edzéseket. 

– Viszonylag hamar elkezdtem mozogni, de eleinte csak gyógytornásznál, illetve nagyon keveset már eveztem is. Óvatos vagyok még, először csak tizenöt percet voltam vízen, ezt próbálom fokozni. Napról napra jobban érzem magam a hajóban, sokkal könnyebb, mint ahogy azt gondoltam. Nyilván nem megyek még jól, de nem fáj semmim, könnyeden tudok evezni – beszélt az újrakezdés első napjairól.

A fokozatosságot szem előtt tartva egyelőre csak karácsonyig tervezték el a férjével az edzésprogramot.

– Ciklusokban edzünk, most kezdjük el a másodikat, ami már egy kicsit keményebb lesz. Novemberben szeretnék elmenni két hétre edzőtáborba. Függ ez attól is persze, hogy Holli bírja-e a hosszabb utat, de kocsiban jól el van, nem hiszem, hogy ezzel gond lesz. Karácsonyig terveztünk, aztán meglátjuk, hogy én is milyen állapotban vagyok. Tavasszal is szeretnénk egy edzőtábort, de alkalmazkodunk a babához.

Tudja, hogy meg kell küzdeni a fiatalokkal

Bodonyi Dóra a várandóság idején is igyekezett követni a sportág eseményeit.

– Az egyik válogatón személyesen is ott voltam, a világversenyeket pedig a tévében néztem. Fiatal magyar egységek indultak, de azt gondolom, mindenki kihozta magából a maximumot. Én is tudom, nem egyszerű újoncként egy világ- vagy egy Európa-bajnokságon, de például a mostani vb és Eb között is sokat fejlődtek a lányok. Jó úton járnak, nekik az a feladatuk, hogy jöjjenek fel, nekünk pedig az lesz, hogy ezt ne hagyjuk, de ez már csak így működik – jegyezte meg, amiből az is kiderül, áll a verseny elébe.

A gyermekáldás mellett más oka is volt az örömre a Hadvina családnak. Hadvina Gergely ugyanis a Magyar Edzők Társasága (MET) által Mesteredzői díjban részesült.

 

Nem csupán Bodonyi Dóra, az olimpiai négyes másik három tagja, tehát és Kárász Anna is kihagyta a 2022-es idényt. Kozák Danutának megműtötték a fájós könyökét, Csipes Tamara inkább csak szinten tartó edzéseket végzett, az idei nyarat inkább a családjának szentelte, s Kárász Anna is erőt gyűjt a folytatáshoz.

A világversenyeken elért eredmények alapján azt mondhatjuk, a fiatalok még messze nem képesek arra a teljesítményre, mint az idősebbek, 2023-ban érdekes küzdelmet hozhat a generációk csatája.

Borítókép: Az olimpiai arany, amiért sok mindenről lemondott

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.