A magyar Európa hetedik legsikeresebb küldöttsége Tokióban!

Zsinórban a harmadik olimpián végzett az éremtáblázat élén az Amerikai Egyesült Államok, megelőzve Kínát és a házigazda Japánt. A magyar küldöttség a 15., kontinensünk államai között pedig a 7. helyen zárt Tokióban.

Magyar Nemzet
2021. 08. 08. 11:20
null
Tokio 20210728 Tokio2020 Japán Olimpia Tokio2020 úszás döntők Foto Tumbász Hédi TUM Milák Kristóf
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szerb válogatott sikerével zárult a 2020-as tokiói ötkarikás játékok utolsó fináléja: a címvédő 13-10-re győzte le a görögöket a férfi vízilabdatorna döntőjében.  

Ezzel teljes lett az éremtáblázat, amelynek élén mondhatjuk, bérelt helye van az Egyesült Államok küldöttségének, hiszen zsinórban a harmadik olimpián zárt az első helyen. Igaz, ezúttal csak az utolsó napon ugrották át a nagy rivális Kínát, és végül 39 arannyal, 41 ezüsttel és 33 bronzzal, összesen 113 éremmel lettek ők a királyok a szigetországban. A második kínaiak 88 (38 arany, 32 ezüst, 18 bronz) alkalommal állhattak dobogóra, míg a harmadik Japánnak szerencsét hozott a hazai pálya, és története legjobb eredménysorát produkálva 58 érmet (27, 14, 17) szereztek.

 

Az amerikai női kosárlabdacsapat megvédte a címét:

Fotó: MTI/EPA/Ota Kijosi

A magyar küldöttség a 2016-os riói játékokhoz képest három helyet rontva a 15. lett az éremtáblázaton, kontinensünk államai között – Nagy-Britannia, az Orosz Csapat, Hollandia, Franciaország, Németország és Olaszország után – pedig a 7. helyen zárt. A tokiói húsz érem (hat arany, hét ezüst, hét bronz) az elmúlt 25 év legjobb termése, hiszen legutóbb az 1996-os atlantai játékokon ünnepelhettünk ennél többször, szám szerint 21 alkalommal.

 

A borítóképen: Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.