Keresés
Magyar Nemzet
2019. június 20., csütörtök, Rafael napja

Címke: történelem

1093 cikk 1/110 oldal

Magas lengyel kitüntetésben részesült egy lengyelmentő egykori magyar ezredes

Andrzej Duda lengyel elnök szerdán a nemrég megalapított Virtus et Fraternitas kitüntetést adta át Varsóban 14, különböző országbeli személyiségnek – köztük post mortem a magyar Utassy Loránd ezredesnek -, akik lengyelek életét mentették meg, gyakran saját életük feláldozásával a második világháború alatt és után, a két totalitárius rendszer, a nácizmus és kommunizmus időszakában.

Kortárs Machiavellik

A politikát Firenzében nem sokkal Machiavelli előtt éppúgy pénzemberek irányították, mint kevés kivétellel a mai Európában és világszerte.

Aranyos agyagkancsó

Közel kétezer ezüstpénzt és két arany-dénárt túrtak ki vaddisznók Észak-Szlovákiában, Likavka környékén. A kincset 1527-ben vagy az azt követő években áshatták el.

Ballon felengedésével emlékeznek meg a Holdra szállás évfordulójáról Ajkán

Ballon felengedésével emlékeznek meg a Holdra szállás ötvenedik évfordulójáról az ajkai Bakonyi Csillagászati Egyesület tagjai. Az Űrbatyu elnevezésű ballonban elhelyezett eszközök légi felvételeket készítenek és légköri adatokat is rögzítenek – tájékoztatta az MTI-t az egyesület elnöke.

Nemzetközi régészeti konferencia kezdődött a hun korról

Háromnapos nemzetközi régészeti konferencia kezdődött csütörtökön a hun korról a Magyar Nemzeti Múzeum és az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Régészettudományi Intézete szervezésében.
1093 cikk 1/110 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.