Keresés
Magyar Nemzet
2020. január 18., szombat, Piroska napja

Címke: villamos energia

15 cikk 1/2 oldal

India döntései az egész világra hatnak

A világranglistát a globális karbon­emisszió közel harmadával Kína vezeti, ezt követi az Egyesült Államok 15 százalékkal és a már említett EU, a negyedik helyen pedig India egyedül hét százalékért felelős.

Budapesten a legolcsóbb a földgáz

Tartja vezető pozícióját az európai fővárosok között Budapest azon a ranglistán, amelyen a villamos energia és a földgáz átlagos fogyasztói árai szerepelnek.

Messze van még a szénkorszak alkonya

Valamelyest csökkent a szén iránti globális kereslet 2019-ben, ám a következő évtized közepéig nem várható további mérséklődés a Nemzetközi Energiaügynökség elemzése szerint.

Enyhe tél mérsékelte az igényt

A 2017-es évhez viszonyítva valamelyest mérséklődtek tavaly belföldön a természetben előforduló energiaforrások, tehát a primer energia felhasználása.

Az EP is az atomenergia jelentőségére szavazott

A dokumentum tartalma ellentétes egy korábbi határozatéval, amely szerint a nukleáris energia se nem biztonságos, se nem fenntartható környezeti és gazdasági szempontból.

Kisebb teher a háztartásoknak a rezsi

A kétkeresős háztartások villamosenergia- és földgázköltsége az átlagos jövedelmükhöz képest júniusban 3,4 százalékra mérséklődött a korábbi időszak 4 százalékos értékéről.

Kutyaszorítóba került Svájc az áramellátás miatt

Az Európa közepén fekvő ország a határkeresztező villamosenergia-átviteli hálózatok kiépítettsége ellenére sem bízik abban, hogy Németország a jövőben megfelelően képes lesz kisegíteni árammal.
15 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …