Egy app, ami virtuális művészeti élményt nyújt otthon

Egy eredeti app-megoldás: a virtuális művészeti piac keresletét és kínálatát összekapcsoló okostelefonos-applikáció született.

Forrás: MW2020. 11. 23. 12:16
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A svájci alkalmazással a műkedvelők virtuális művészeti gyűjteményeket tekinthetnek meg ingyen, megismerkedhetnek új művészek munkáival, saját virtuális gyűjteményt hozhatnak létre, vagy megnézhetik, hogy mutatna saját otthonukban a kiválasztott műtárgy – írja a bama.hu.

A művészek és intézmények fizetség fejében mutathatják be alkotásaikat.

„Nagy szükség van erre ezekben az időkben, amikor a múzeumok be vannak zárva, az embereknek pedig a négy fal közé kell visszavonulniuk”

– mondta Romana Kunz, az iazzu nevű svájci applikáció egyik megalkotója, a projekt vezetője.

Az iazzu letölthető Android és iPhone mobilokra.

A négy nyelven elérhető applikáció többféle módon alkalmazható. Egyrészt a felhasználó áttekintheti az egyes művészek műveit, galériák gyűjteményeit, másrészt értesülhet a kedvenceihez kapcsolódó legújabb hírekről és eseményekről. Átlapozhatja egy katalógus elemeit is, a virtuális művészeti alkotásokat pedig jobbra vagy balra húzhatja annak megfelelően, hogy az adott tárgy vagy kép tetszik neki, vagy sem.

Fotó: Pexels

A speciális funkciók azt is lehetővé teszik, hogy a felhasználó a képeket a saját otthona faláról készített felvételre illessze, és így könnyebben dönthessen az adott mű megvásárlásáról.

Az érdeklődők a beépített üzenőfelületen élőben is választ kaphatnak kérdéseikre az egyes műalkotásokról.

Korábbi cikkünkben arról írtunk, hogy virtuális térbe költözött a debreceni kultúra is. Egy szellemes módszernek köszönhetően az egyik kiállítás képei mégis a maguk valójában nézhetők meg.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.