Sikeres lehet a filmnézésre és játékra fejlesztett okostelefon?

A japán cég számos kudarc után egy új okostelefon modellel próbálja meg visszanyerni vezetőszerepét a piacon.

Forrás: ORIGO.HU2020. 12. 30. 10:48
null
Sony okostelefon Forrás: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Sony régóta próbálkozik, hogy egy nagyot gurítson végre az okostelefon iparágban, de az elmúlt évek inkább csak kudarcot hoztak siker helyett. 2020-ban a cég ismét húzott egy váratlant, és az Xperia 5 II személyében egy szokatlan modellt tett le az asztalra. Az origo.hu munkatársai megnézték.

Kompakt csúcsmodell

Ahhoz képest, hogy manapság a felső kategóriában mekkora lapáttelefonok vitézkednek, a 6,1 inches kijelzővel megtámogatott Sony Xperia 5 II meglepően kompakt. Csupán 15,8 centiméter hosszú, és 0,8 centiméter vastag. Erre ráerősít az is, hogy az általános 16:9 vagy 16:10 képarány helyett az egyértelműen ritkaságnak számító 21:9 képarány mellett tették le a voksukat a döntéshozók. Ennek következtében pedig a készülék kifejezetten karcsúnak tűnik.

E megoldás állítólag a filmezéshez és a játékhoz ideális, de további előnye, hogy akár egy kisebb kéz is képes kényelmesen átfogni, hiszen csupán 6,8 centiméter széles.

Az tény, hogy eleinte fura ez a képarány, de azért hamar meg lehet szokni, a viszonylag kis készülékházért pedig egyértelműen dicséret jár. Pontosan úgy, mint a fejhallgató-csatlakozóért, amelyet, ellentétben a legtöbb mai drága okostelefonnal, innen nem spóroltak le. Mindent mérlegre téve szerintünk egyértelműen jól sült el a Sony terve, hogy szembe mertek menni a trendekkel a kialakítás terén. Fontos megemlíteni, hogy a kijelzőjét a lehető legjobb Gorilla Glass 6 védőüveggel látták el, maga a termék pedig víz és porálló.

Bivaly hardver

A Sony Xperia 5 II a Call of Duty: Mobile hivatalos telefonja lett, azaz biztosak voltunk benne már előzetesen, hogy a hardvert nagyon odatették, és a termék nem is okozott csalódást. Ha nem is a világ legerősebb konfigurációja került bele, azért a Snapdragon 865 proci, a 8GB RAM és az Adreno 650 grafikus vezérlő igen szép teljesítmény leadására képes, amit a szintetikus tesztprogramok is megerősítettek.

A gyakorlatban pedig azt tapasztaltuk, hogy villámgyors, a mai követelményeknek maximálisan megfelel, az összes app, játék gond nélkül futtatható rajta. Ez utóbbiaknál a grafikát is csúcsra lehet húzni természetesen.

A netezés, chatelés, levelezés villámgyors. A képalkotás során viszont szokatlanul sokat kell néha várni a képek feldolgozására, de itt egy-két plusz másodpercről van szó mindössze, amit azért túl lehet élni.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Ilyen lesznek a prémium kategóriás okostelefonok 2021-ben

Egy neves szivárogtató szerint Snapdragon 888 chippel és 108 megapixeles kamerával dobálóznak majd a 2021-es prémium okostelefonok – írja az Origo.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.