Végre egy jó, zsebben is elférő telefon a japán óriáscégtől

A Sony ellentétben a játékos és tévés iparággal, a mobil szektorban évek óta látványosan szenved. A cég a múltban alapvetően különleges eszközökkel próbálkozott, de ezek a kísérletek rendre kudarcba fulladtak. Ettől függetlenül a cég nem adta fel a küzdelmet, és 2021-ben is több új modellel jelentkeztek. Ezek között ráadásul akadnak már olyan darabok is, amikkel a konszern érezhetően nem feltűnősködni, trendeket teremteni akar, hanem csak szimplán kiszolgálni a már meglévő vásárlói igényeket – olvasható az Origo cikkében.

Forrás: ORIGO.HU2021. 06. 14. 17:47
null
Sony Xperia 10 III Forrás: FLICKR
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ilyen például a Sony Xperia 10 III telefon, amellyel a vállalat a középkategóriát célozta. Ez a termék árazásán is látszik. Hiszen a nyitóára 170 000 forint körül alakul, ami azért igen messze van a mai extrém csúcsmodellekért elkért összegtől.

Kicsi és könnyű

A legtöbb mai telefon hatalmas, ami sokak számára bizony kényelmetlenné teszi a használatukat. De az Xperia 10 III nekik jelenthet megoldást, hiszen a termék kifejezetten kompakt, és könnyű. Csupán 169 grammot nyom, ami azt jelenti, hogy harminc százalékkal kisebb a súlya, mint például az új Xiaomi toptelefonnak. A szélessége 6,8, hossza 15,4, vastagsága pedig 0,8 centiméter, azaz egyértelműen a kisebb készülékek közé tartozik. Ennek hála pedig egyszerűen zsebre vágható, és egy kézzel is kényelmesen használható, ami bizony rengeteg mobilról nem mondható el.

Sony Xperia 10 III
Fotó: FLICKR

A külseje egyébként meglehetősen puritán, az alsóés felső kávák vastagok, a képernyő sík, a hátlap jellegtelen, a készülékház pedig műanyagból készült. Szóval ez nem egy „villantós” , státuszszimbólum készülék. Viszont az is tény, hogy a víz- és porállóságra odafigyeltek, amit az IP68 hivatalos tanúsítvány is bizonyít. A mai trendeknek megfelelően USB-C (3.1) csatlakozó található rajta, ami az akkumulátor töltésére, illetve az adatok átvitelére szolgál. Viszont manapság már nem áltanálos a fejhallgató kimenet használata, ami egyébként nevetséges dolog valahol, de szerencsére innen ezt a portot nem spórolták le.

Mi mindenre lehet használni?

Már pusztán az árcédulából is következtetni lehet arra, hogy nem ez minden idők legerősebb telefonja, és ez tényleg így is van. A készülékbe épített 6 GB RAM, a Qualcomm SM6350 Snapdragon 690 processzor és az Adreno 619 grafikus vezérlő így 2021 derekán bőven egy közepes vasnak számít. Ebből fakadóan a teljesítmény terén is a másod-harmadvonalba tartozik a készülék. Ez azt jelenti a hétköznapokban, hogy a netezés, levelezés, chatelés, videótelefonálás, navigáció stb. tehát úgy általában a hétköznapi használat során villámgyors. De a csúcsgrafikás 3D játékokat el kell felejteni (legalábbis a legjobb beállítások mellett), a nagy felbontású videók vágásához, komplexebb fotószerkesztéshez sem elég az erő.

Azt fontos megemlíteni, hogy a multimédiás tartalmakat szépen viszi, tehát videózni, filmezni vidáman lehet vele.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.