Csak személyre szabott tartalmakkal érvényesülhetnek a webshopok

Nélkülözhetetlen a divat e-kereskedelemben: segítségével könnyebb a vevőnek releváns tartalmakat találni, s kedvező hatással van a webáruház értékesítési mutatóira is – írja a Bama.hu.

Forrás: bama.hu - mediaworks2021. 07. 19. 15:54
null
A perszonalizált tartalmak alapfeltételeivé váltak a sikeres webshopoknak Forrás: pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vezető divat webáruházak kínálatát egy platformon összekötő www.glami.hu keresőplatform piaci áttekintése szerint az e-kereskedelemben egyre inkább követelménynek tekinthető az olyan intelligens katalógus, amely képes rá, hogy egyéni tartalmat kínáljon a vásárlók számára.

Azok a vállalatok, amelyek nem fektetnek be a mesterséges intelligencia alkalmazásába, valószínűleg lemaradnak az egyre fokozottabb piaci versenyben.

A mesterséges intelligencia által támogatott weboldal fejlesztése jelentős erőforrásokat követelhet a vállalkozásoktól, ezért sok kereskedő választja azt az utat, hogy csatlakozik egy olyan keresőplatform katalógusához, amely fejlett ajánlórendszert működtet.

A perszonalizált tartalmak alapfeltételeivé váltak a sikeres webshopoknak
Fotó: Pixabay

A MI-alapú megoldások segítségével a vásárlók könnyebben igazodhatnak el a webáruházak kínálatában, mivel az intelligens algoritmusok a felhasználók viselkedése alapján segítik őket a megfelelő termékek megtalálásában. A felmérések szerint a fogyasztók 91 százaléka nagyobb valószínűséggel vásárol olyan webhelyen, ahol felismerik az igényeiket, „emlékeznek” rájuk és ennek megfelelően releváns ajánlásokkal látják el őket, valamint 48 százalék elhagyja a vállalkozás webhelyét, ha ott számára nem releváns kínálattal találkozik.

Ezenkívül 83 százalékuk számára nem okoz problémát megosztani az adatait, ha cserébe személyre szabottabb élményben lesz része a következő vásárlások alkalmával.

A teljes cikk ITT olvasható tovább.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.