Eltűnik a Galaxy mobilok mellől a töltő és a füles

Az új csúcskészülékeivel csak megkezdte az átállást a Samsung.

Forrás: ORIGO.HU2021. 01. 17. 11:44
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az új csúcskészülékeivel csak megkezdte az átállást a Samsung. Költséghatékonysági és környezetkímélési okokból a következő években újabb szokásukkal szakítanak majd az okostelefonok gyártói, szép lassan befejezik majd az akkutöltő és a fülhallgató mobiljaikhoz való csomagolását. A trendet az Apple indította, de az eddig alapvetőnek számított kiegészítőket már az új Galaxy S21 okostelefonok vásárlói sem kapják meg a készülékek dobozaiban – olvasható az Origo cikkében.

A Samsung tájékoztatása szerint ez csak a kezdet, a jövőben egyre több Galaxy okostelefon dobozából hiányoznak majd a kiegészítők, az ügyfeleket a meglévő töltőik és fülhallgatóik használatára kívánja ösztönözni a vállalat.

Samsung Galaxy S21 Ultra
Fotó: SAMSUNG

Az átállás fokozatos lesz, és egyelőre nem világos, hogy a kiegészítők elhagyása mikortól kezdve válhat általános jelenséggé mobilpiacon. Jelen pillanatban úgy tűnik, hogy az audio Jack hangkimenet nyugdíjazásához hasonló átmenetre lehet számítani, azaz elsőként a legdrágább mobilok dobozaiból tűnnek el a kiegészítők, utána a középkategóriában is felbukkan a jelenség, legvégül pedig az olcsó modelleket is elérheti.

A cikk teljes tartalma ide kattintva érhető el.

Bejelentette a koreai mobilgyártó a legújabb csúcstelefonjait

A Samsung bejelentette a legújabb csúcsmodelljeit a Galaxy S21-es széria készülékeit. Mint azt már korábban tudni lehetett, valójában három modellről van szó, amelyek a Galaxy S21, a Galaxy S21+, valamint a Galaxy S21 Ultra néven kerülnek forgalomba. A készülékek specifikációi – ahogy az már lenni szokott – már régóta közszájon forogtak, és a bejelentést nézve úgy tűnik, nem is nagyon tévedtek ezek a szájak. De nézzük szép sorjában. És most kezdjük a végéről, mert igazából úgyis ez az, ami a legtöbb embert érdekli – olvasható az Origo cikkében.

Modellek, árazás

Mint azt már mindenki sejti, a Samsung Galaxy S21-es széria semelyik modellje nem lesz meglepően olcsó darab.

A telefonok 2021. január 29-től lesznek elérhetőek Magyarországon. Előrendelésére január 14., 17:00 és január 28., 23:59 között van lehetőség. Előrendelés esetén Galaxy Buds Live (S21 Ultra rendelésekor Buds Pro) és Galaxy SmartTag a ráadás készülék, melyek a Samsung Members alkalmazáson keresztül igényelhetőek.

A Galaxy S21: a Fantomlila, a Fantomszürke, a Fantomrózsaszín és a Fantomfehér színű modellek 128 GB és 256 GB verzióban, 8 GB RAM-mal 329,990 és 349,990 Ft-os ajánlott fogyasztói áron érhetők el (a 256 GB modell csak Fantomlila és Fantomszürke verzióban érkezik).

Galaxy S21+: a Fantomlila, a Fantomezüst és a Fantomfekete színű modellek 128 GB és 256 GB verzióban, 8 GB RAM-mal 409,990 és 424,990 Ft-os ajánlott fogyasztói áron érhetők el (a 256 GB modell csak Fantomezüst és Fantomfekete verzióban érkezik).

A Galaxy S21 Ultra 5G: Fantomfekete, Fantomezüst: a 128 GB modell 12 GB RAM-mal, 479,990 Ft-os áron érhető el; Fantomfekete, Fantomezüst: a 256 GB modell 12 GB RAM-mal 499,990 Ft-os áron érhető el; Fantomfekete: az 512 GB modell 16 GB RAM-mal pedig 549,990 Ft-os áron érhető el.

Persze nem szabad elfelejtkeznünk arról, hogy itt az iparág egyik vezető gyártójának csúcsmodelljeiről beszélünk, és így már egészen más megvilágítást kap például az S21 Ultra félmilliós induló ára.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.