Itt a fejlesztőbarát okosóra használhatóbb verziója

A PINE64 kiadta a PineTime okosóra filléresnek mondható, fogyasztói verzióját.

Forrás: origo.hu2021. 07. 21. 10:19
okosóra
Forrás: YouTube/Képernyőfotó
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A PineTime okosóra már 2019 decembere óta elérhető, igaz, fejlesztőknek szánta a PINE64. Egészen mostanáig kellett várni arra, hogy a viselhető eszközből legyen egy fogyasztóknak szánt változat is. A Dev Kit persze továbbra is elérhető, 50 dollárért.

A fogyasztói modell lezárt házat kap, ez IP67-es vízállóságot garantál. InfiTime 1.2 rendszert futtat, és sok olyan funkciót kínál, amit a modern okosórák:

pulzust mér, lépést számlál, értesítéseket jelenít meg a mobilról. Ehhez persze appok is kellenek.

Az óra 1,3 hüvelykes kijelzőt, 180 mAh-s akkut kapott, ARM Cortex-M4F processzorral. Értelemszerűen a 27 dolláros óra nem az Apple Watch babérjaira tör, inkább rétegtermék.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: YouTube/Képernyőfotó

Már versenyképes az internetes kereső okosórás rendszere + videó

A különböző okostelefonos gyártók jellemzően még akkor is a saját rendszereiket használták az okosóráikon, ha a telefonjaikon egyébként Android futott. Ez nem meglepő, a Google okosórás rendszere korábban nem volt éppen versenyképes, azonban ez a Wear OS bemutatása óta némileg megváltozott.

Ennek keretében a Samsung is úgy döntött, hogy a korábbi saját rendszere, a Tizen helyett innentől kezdve Wear OS-t fog használni, amire persze ráhúzza a saját felületét, a telefonjaikról már ismert One UI órákra szabott változatát.

A váltás melletti fő okot alkalmazáskínálat jelentette: a Samsung abban reménykedik, hogy szélesebb felhozatalt tud majd kínálni a Google rendszerén, mint a sajátján. Ezen kívül az androidos telefonokkal és alkalmazásokkal való együttműködés is zökkenőmentesebbé válik.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.