Itt az első teljes szénszálas borítású mobil + videó

Világszenzáció telefont jelentett be a német Carbon Mobile nevű gyártó, a Carbon 1 MK II névre keresztelt készüléke a világ első tisztán szénszálas házú okostelefonja. Ez azért óriási áttörés, mert a szénszálas anyagok alapvetően blokkolják a vezeték nélküli jeleket, a gyártó szakemberei több évnyi kutatási és fejlesztési munkával oldották meg ezt a jelen esetben kritikus problémát – olvasható az Origón.

Forrás: origo.hu2021. 03. 02. 12:50
null
Carbon 1 MK II Fotó: CARBON MOBILE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szénszálas mobil különleges burkolatától eltekintve a Carbon 1 MK II aránylag visszafogott: 6„-es és 1080×2160 pixeles AMOLED érintőkijelzőt kapott Gorilla Glass Invictus üveggel, az előlapi kamerája 20 MP-es, a hátlapján pedig kettő 16 MP-es szenzor található.

A meghajtásáról a MediaTek Helio P90 rendszerlapka gondoskodik, a memóriája 8 GB, a háttértára pedig 256 GB kapacitású, az utóbbi bővíthető a SIM2 foglalatba helyezhető microSDXC-kártyával. Az akkuja 3000 mAh-es, fél óra alatt nulláról 50 százalékra tölthető.

 

SZÉNSZÁLAS HÁZÁNAK KÖSZÖNHETŐEN A CARBON 1 MK II CSAK 6,3 MM VASTAG ÉS 125 GRAMM SÚLYÚ.

 

Az okostelefon Android 10-zel kerül piacra, de biztosan frissíthetővé válik az Android 11-re, két évnyi szoftverfrissítést és havi biztonsági javításokat ígér hozzá a Carbon Mobile. Az oldalt lévő ujjlenyomat-olvasóval szerelt készülék a következő hetekben elsőként Németországban válik elérhetővé, az ára pedig 800 euró, avagy 291 ezer forint lesz.

Az eredeti cikket IDE KATTINTVA olvashatja.

A legmenőbb okosotthon Budapesten

A Duna-parttól, valamint a Kossuth tértől nem messze található, emeletes házakkal körbeölelt újlipóti „okossziget”, nemcsak kívülről, hanem belülről is teljes mértékben egyedi megoldásokkal bír.

Minden vezérelhető telefonról, tabletről, algoritmussal és hanggal is. Hangvezérléssel lehet bekapcsolni és állítgatni a zuhanyt; a nappali közepén pedig felnyílik a gardróblejáratot rejtő egyik kanapé… Bár az utóbbi nyitómechanikája rengeteg munkálattal, tervezéssel járt, és sok erőforrást igényelt, mégis megérte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.