Kérdéses a feltekerhető mobil sorsa

A cég ugyan sokat nem árult el a feltekerhető kijelzős mobilról, azonban a hírek szerint még idén piacra kívánta dobni.

Forrás: origo.hu2021. 01. 25. 12:09
null
Nem biztos, hogy siker lesz a feltekerhető mobil Fotó: LG
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy érdeklődést váltott ki a szimplán Rollable néven emlegetett mobiljának CES-en való megvillantásával az LG, és ugyan sokat nem árult el a feltekerhető kijelzős mobilról, azonban a hírek szerint még idén piacra kívánta dobni – olvasható az Origón.

Azóta persze fény derült rá, hogy az anyavállalat idén mindenképp tesz valami radikálisat az öt éve jelentős veszteségeket felhalmozó LG Mobile leánycéggel, a részleges vagy teljes eladásán túl akár a bezárása is szóba jöhet. A tavalyi évben 723 millió dollár, az elmúlt öt évben pedig összesen 4,5 milliárd dollár veszteséget produkált a mobilos divízió, és ugyan összességében jól megy az LG-nek, de a legfelsőbb vezetése szerint ez nem mehet így tovább.

Még idén piacra kerülhet a feltekerhető mobil
Fotó: LG

A The Korea Herald beszámolója alapján az új fejlemények természetesen nagyban érinthetik a Rollable sorsát is. A források szerint a korábbi beszámolók ellenére a vállalat a CES-es mutogatásáig nem döntette el a piacra dobásával kapcsolatos részleteket, és a spekulációk szerint még akkor is kaszát kaphat a modell, ha végül a mobilos részlegének megtartása mellett dönt az LG.

A kiadvány felemlegette, hogy a különleges formaterv egyáltalán nem recept a sikerre, a tavalyi LG Wing a csupán százezer darabos nemzetközi eladásaival óriási anyagi bukásnak bizonyult.

Az eredeti cikket ITT olvashatja.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.