Luxuskategória az elektronikai szektorban extrém árakon

60 milliós lemezjátszót, 30 milliós fejhallgatót és kétmilliós hangfalkábelt is bemutat az Origo cikke.

Forrás: origo.hu2021. 06. 16. 16:26
null
A kép illusztráció Forrás: flickr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szinte nincs is olyan termékcsalád a Földön, amelynél ne létezne valamilyen formában luxuskategória. Legyen szó ételekről, ruhákról, autókról, vagy pláne ingatlanokról, hogy csak néhány kézenfekvő példát említsünk,

mindenütt ott van a gigantikus mennyiségű piramis tetején a vékony, ám méregdrága rétege az árucikkeknek. Nincs ez másként az elektronikai szektorban, sőt van ennek az iparágnak egy olyan szegmense, ahol az ultra-prémium szektor a megszokottnál is extrémebb formában jelentkezik.

Ez pedig nem más, mint a high-end audio színtér, amelyben hemzsegnek a méregdrága, különleges eszközök.

Ez az a liga, ahol az egymillió forintos CD-lejátszó vagy százezrekbe kerülő kábel hallatán már fel sem kapja a fejét az ember.

A kép illusztráció
Fotó: flickr

A ritka és minőségi anyagok használata ebben a termékkategóriában általánosnak számít.

Tehát a luxuskategória szintjén nem ritka az aranyozás, az ezüst, a titán, a mahagóni, hogy csak néhány jellemző példát említsünk. Ám ezen anyagok alkalmazása nem öncélú luxus, hiszen a fő cél az, hogy végül a hangminőség, a hangzás jó legyen.

Tehát a különbség szó szerint érzékelhető, legalábbis ezt állítják azok, akik ilyen eszközökre költenek vagyonokat.

A luxuskategória csúcsát képviselő modellek tényleg nagyon sok pénzbe kerülnek, itt kőkeményen megkérik az anyaghasználat, és sok esetben konkrétan az űrtechnológia felhasználásának az árát. Ráadásul sok ebbe a ligába tartozó készülék kézzel készül, ami szintén rengeteget dob a költségeken. Most ezekből a prémium szintű, úgynevezett high-end audio modellek közül válogattunk ki néhány magas árú darabot, egészen pontosan néhányat a világ legdrágább ilyen termékei közül.

A luxuskategória darabjait bemutató látványos galéria az eredeti cikkben, IDE kattintva érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.