Már 320 millió felhasználó hallgat zenét ezen az appon

Ennek ellenére nagy veszteséget hozott össze a múlt negyedévben a szolgáltatás.

Forrás: origo.hu2020. 10. 30. 14:49
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vegyes sikerességűnek titulálható időszakot zárt a világ legnépszerűbb zenestreamelő szolgáltatása. A Spotify az idei harmadik negyedévben már 320 millió havi szinten aktív felhasználó, és ami üzletileg ennél fontosabb, 144 millió fizetős ügyfél felmutatásával büszkélkedhetett. Éves összehasonlításban ez 29 százalékos és 27 százalékos növekedést jelent - közölte az Origó.

Az óriási gyarapodását elsősorban a tizenhárom újabb piacra való belépése okozta, a Spotify szerint az oroszországi elérhetővé válása minden idők legerősebb piaci rajtja volt. Az óriási mennyiségű új felhasználó ellenére viszont a negyedéves bevétele csak 14 százalékkal emelkedett 1,98 milliárd euróra az egy évvel ezelőttihez képest, ráadásul sikerült összehoznia 101 millió euró veszteséget, míg tavaly ilyenkor 241 millió eurós profittal tudott villogni.

A veszteség magyarázata részben az, hogy a Spotify folyamatosan különleges ajánlatokkal próbálja becsalni az újabb fizetős ügyfeleket, emiatt az elmúlt negyedévben tíz százalékkal 4,19 euróra csökkent a felhasználónkénti bevételének mennyisége.

Végül a podcastos kezdeményezéséről is beszélt a cég, az idei másik negyedévhez képest plusz 400 ezerrel 1,9 millióra nőtt az elérhető epizódok száma. Ami ennél is érdekesebb, hogy a harmadik negyedévben a havi szinten aktív felhasználók 22 százaléka hallgatott bele legalább egyszer podcastba, ami kifejezetten jó teljesítménynek tűnik. Az angol nyelvű piacokon a The Joe Rogan Experience a legnépszerűbb show, ez az év vége táján Spotify-exkluzívvá válik majd.

Már több mint egymilliárdszor streamelték ezt a régi slágert

1995-ben jelent meg a brit Oasis második lemeze, a (What’s the Story) Morning Glory?, amiről kétségtelenül a Wonderwall volt a legsikeresebb szám. Ezzel a szerzeményével ma, 25 évvel a kiadás után történelmet is írt a – már jó 10 éve nem működő – zenekar.

Ez lett az első, a kilencvenes években készült és kiadott dal, amely elérte az egymilliárdos streamelési határt a modern kor zeneszolgáltató felületén, a Spotifyon – írja a CoS.

A dal egyébként kislemezként 1995. október 30-án jött ki a lemezről (sorban harmadikként), és arról szól, hogy eljön a képzeletbeli barát, és megment minket magunktól. Kijelenthető, hogy a Wonderwall nem csak az adott lemez legsikerebb dala, hanem az Oasis 18 éves működésének legsikeresebb alkotása.

Az sem lehet véletlen, hogy ez a legnézettebb klip az együttes YouTube-csatornáján. Az Oasis 2009-ben oszlott fel elsősorban a két testvér, Noel és Liam Gallagher közötti ellentétek miatt. Liam Gallagher azóta már többször szorgalmazta ilyen-olyan, főleg twitteren való odaszólás formájában, hogy álljanak össze legalább egy-két alkalomra, de eddig nem járt sikerrel.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.