Mások lopott fiókjain gazdagodott meg egy ausztrál csaló

Egy 23 éves ausztrál férfi fityingekért árulta a fizetős tartalmakhoz való hozzáférést – írta meg az Origo.

Forrás: Origo2021. 04. 27. 19:42
null
A kép illusztráció Forrás: Polyák Attila/Origo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedvező áruknak köszönhetően a videó- és zenestreamelő szolgáltatások a kalózkodás elleni eddigi leghatásosabb fegyvernek bizonyultak, ám vannak olyanok, akik túlságosan drágának tartják ezeket, viszont a klasszikus warezolást túl nyűgösnek ítélik. Számukra kínált éveken át megoldást egy ausztrál fiatal, a „fiókgenerátor„ webhelyein keresztül a normál ár feléért-harmadáért biztosított hozzáférést többek közt a Netflix, a Spotify, az Amazon Prime és az HBO szolgáltatásaihoz.

Természetesen az érintetteket felettébb érdekelte, hogy a webhelyek mégis miként tudnak fizetős fiókokat generálni a szolgáltatásaikhoz, az FBI által az ügyben indított nyomozás egy jelenleg 23 éves ausztrál férfihez vezetett. A letartóztatása után beigazolódott a gyanújuk:

a fiatal adatszivárgások során az internetre kikerült nevekkel és jelszavakkal adott hozzáférést a vevőinek a termékeikhez, lopott belépési adatokkal üzérkedett.

A rendőrség összesen 1,65 millió ausztrál dollár, avagy 387 millió forint értékben foglalt le különféle ingóságokat a nyomozás során, azaz az elkövető pár év alatt gyakorlatilag halálra kereste magát a webhelyeivel.

A kép illusztráció
Fotó: Polyák Attila/Origo

A fiatal ügyében pénteken ítélet született, 26 hónapnyi felfüggesztett börtönbüntetést kapott, továbbá 200 órányi közmunkára ítélte a bíró.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.