Meditációs tippek kezdőknek – Hogy ne csak hirtelen fellángolás legyen

A meditáció segít, hogy tovább éljünk, egészségesebbek és boldogabbak legyünk.

Forrás: sulilife.hu2021. 09. 25. 14:25
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A meditáció segít, hogy tovább éljünk, egészségesebbek és boldogabbak legyünk. A gondolatainkat azonban nehezebb uralni, mint hinnéd, amit a folyton pörgő világunk sem könnyít meg. A meditáció egyszerű, de munkát igényel. Egy 400 ezer kezdő meditálót vizsgáló felmérés szerint az egyik ok, amiért az emberek kiszálltak a gyakorlásból, a fókuszálás nehézsége és az elnémíthatatlan elme volt – írja a Sulilife.hu.

A kiskutyamódszer

Ez a hasonlat a Meditáció kezdőknek című könyv szerzőjétől származik. A lényeg, hogy meditálás közben tekintsünk úgy a gondolatainkra, mint egy kiskutyára, aki miután azt mondjuk neki „marad”, kis idő múltán újra elkalandozik, ezért utána kell menni és vissza kell hozni. A lényeg, hogy maradjunk kedvesek és türelmesek magunkkal akkor is, ha a gondolataink elkalandoznak, mert ez elkerülhetetlen.

Legyen a meditálás mindennapos szokás

A legfontosabb, hogy kialakítsuk a mindennapos szokást, eleinte még az sem számít, hogy mennyi ideig meditálunk, a lényeg, hogy mindennap csináljuk. Ahhoz, hogy egy szokás rendesen megragadjon, több hét gyakorlás kell. Nem baj, ha apró lépésekben kell haladnunk, akár három perccel is kezdhetünk.

Használjuk ki az ingyenes segítséget

A meditáció egyre kevésbé az a rejtélyes, elvont valami, amit csak kevesen értenek és gyakorolnak. Egyre többen jönnek rá, hogy mekkora segítséget jelent ez az agy gyakorlatára, és ezt a tudomány is alátámasztja. Rengeteg online segítség elérhető, YouTube-videóktól kezdve, applikációkon át, kurzusokig minden elérhető annak, aki tényleg bele akar vágni.

A teljes cikk ITT érhető el.

Borítókép: Pixabay

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.