Mit okoz egy szál cigaretta?

Világszerte 1,3 milliárd ember dohányzik – Magyarországon a lakosság 30 százaléka – pedig csupán egy szál cigaretta is akár 11 perccel is megrövidítheti az életet. A jó hír, hogy sosem felesleges leszokni, a pozitív hatások hamar jelentkeznek – olvasható az Origo cikkében.

Forrás: GYÓGYZÓNA2021. 10. 27. 9:53
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindenki ismeri a tényt, hogy a dohányzás károsan hat a tüdőre, pedig e szerv egészsége alapvető fontosságú életminőségünk szempontjából. Kevesebben tudják, hogy emellett növeli a szív-érrendszeri, az idegrendszeri és a különböző daganatos betegségek kialakulásának kockázatát is.

A leszokás elősegítése érdekében az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet szakemberei létrehoztak egy figyelemfelhívó kampányt, Élj tiszta tüdővel! címmel. A cél nemcsak azt megmutatni, hogy egészséges tüdővel mennyivel jobb és könnyebb minden, hanem a leszokáshoz is hathatós támogatást nyújtani. 

A program egyénre szabott lehetőségeket kínál, melyek segítenek a motiváció megőrzésében és a sikeres leszokásban.

Az emberiség egészségére rendkívül káros hatással van az a megdöbbentő tény, hogy világszerte percenként 10 millió cigarettát vásárolnak. Becslések szerint világszerte évente közel 8 millió ember veszíti életét a dohányzás következtében, hazánkban pedig óránként 3 ember halála hozható összefüggésbe ezzel a káros szenvedéllyel.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Pexels

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.