Így figyelmeztet a szervezet, hogy nem iszunk elég vizet

Akár keringési problémák is felléphetnek.

Forrás: Csupasport2022. 10. 03. 15:25
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eltérő vélemények vannak arról, hogy mennyi vizet kell inni naponta. Van aki szerint legalább 2 litert, van aki szerint ez kevés és minimum 3-4 liter vizet kellene meginni egy nap, míg egyes vélemények szerint 10 testsúlykilogrammonként napi 350 ml víz ivása javasolt. Az viszont biztos, hogy víz nélkül nem bírnánk létezni.

 

Fejfájás, migrén

Ivott eleget? Biztosan sokszor hallotta már ezt a kérdést, aki fejfájásra panaszkodik. A fejfájás, migrén elég gyakori jele annak, hogy nem vittünk be elég folyadékot a szervezetünkbe.

Emésztési problémák

A táplálék megemésztéséhez nagyon sok vizet használ a gyomor, bélrendszer. Gyomorégés, emésztési zavarok, székrekedés léphet fel vízhiány esetén.

 

Csökken az izomtömeg

Az izmaink nagy része is vízből áll, így egyértelmű, hogy a kevés vízfogyasztás az izomtömeg mennyiségére is befolyással van. Ha edzés előtt, közben és utána is sok vizet iszunk, azzal nemcsak a dehidratációt akadályozzuk meg, hanem csökkentjük az izomfájdalmak, gyulladások kockázatát is.

 

Ízületi fájdalmak

Az ízületi porc mintegy 80 százaléka víz, így a folyadék elengedhetetlen ahhoz, hogy a csontjaink egészségesek, erősek maradjanak, ne „csikorogjanak”. 

Az ízületi fájdalmakat jelentősen csökkenthetjük, ha minden egyes pohár vízben egy csipet sót feloldunk, mielőtt megisszuk.

 

Keringési problémák

Ha keveset iszunk, a vérünk is besűrűsödhet, a szív így jóval nehezebben tud vért áramoltatni az erekben. Szívproblémák, vérnyomásproblémák alakulhatnak ki.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.
Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.