A sakkvilágbajnok volt a legjobban kereső e-sportoló tavaly

Az e-sportokat űző játékosok összbevétele jelentősen csökkent a járványból fakadó válság következtében.

Forrás: MTI2021. 01. 20. 8:45
null
A sakkvilágbajnoki címvédő Magnus Carlsen bizonyult az e-sport legjobban kereső játékosának 2020-ban Fotó: Yulia van der Waa Forrás: Flickr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sakkvilágbajnoki címvédő Magnus Carlsen bizonyult az e-sport – a versenyszerűen űzött számítógépes játékok mellett a sakkot is magában foglaló elektronikus sport – legjobban kereső játékosának 2020-ban.

A 30 éves norvég versenyző a világháló pénzdíjas eseményein, mindenekelőtt az általa életre hívott internetes nemzetközi tornákon 510 587 dollárt keresett tavaly – írta az insidethegames.biz.

A sakkvilágbajnoki címvédő Magnus Carlsen bizonyult az e-sport legjobban kereső játékosának 2020-ban
Fotó: Flickr

A portál cikke szerint ugyanakkor az e-sportokat űző játékosok összbevétele jelentősen csökkent a koronavírus-világjárványból fakadó globális válság következtében. A legjobb 50 játékos 76 százalékkal kevesebbet keresett, mint az előző esztendőben, a 2019-es 55 millió dollárról 11 millió dollárra esett vissza a 2020-as össznyeremény.

A top 50-be tartozók átlagéletkora 22,7 év volt, és hét tinédzser is szerepel a tavalyi félszázas listán a portál ismertetője szerint.

Százévesek a híres koppenhágai hotdogárusok

Száz éve jelentek meg először a dán fővárosban az azóta Koppenhága városképének szerves részévé váló hotdogárusok – közölte hétfőn a Ritzau hírügynökség.

Ekkor jelent meg az utcákon az úgynevezett polsevogn (szó szerinti fordításban kolbászoskocsi) első hat példánya a dán fővárosban.

Az ötlet Németországból származott, ahol már a 19. század közepétől működtek ilyen egységek.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.