A világ legszebb túraútvonalai

A túrázás tökéletesen alkalmas szabadidős sport arra, hogy életre szóló élménnyel gazdagodjunk. A CsupaSport magazin bemutat tíz olyan útvonalat, amelyekben egészen biztosan nem csalódhatunk.

Forrás: CSUPASPORT.HU2021. 06. 23. 8:25
null
A Hawaii szigeteken található Kalalau útvonal Forrás: FLICKR
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világ számos csodálatos helyet rejt, ezek egy részét túrázással is felfedezhetjük. Az alábbi videón tíz ilyen helyszín látható:

Grand Canyon Rim-to-Rim Trail

Arizonában található, 37 km hosszú. A legtöbb helyen csodálatos panorámában lehet részünk, de azért időnként félelmetes is.

Grand Canyon
Fotó: FLICKR

Kalalau Trail

A teljesítéséhez Hawaii szigetére kell utaznunk, hossza 18 kilométer. Teljesítése átlagosan három napot vesz igénybe, de minden percét megéri.

A Hawaii szigeteken található Kalalau útvonal
Fotó: FLICKR

A Laugavegur Trail

Igazi hátizsákos túra Izlandon, 55 kilométer hosszan. Az időjárási körülmények miatt június közepétől szeptember közepéig lehet végigmenni rajta.

Laugavegur Trail
Fotó: FLICKR

Tour du Mont Blanc

Olaszországot, Svájcot és Franciaországot érinti összesen 170 kilométer hosszan. Általánosságban 11 napos túra kell a teljesítéséhez, így kényelmesen gyönyörködhetünk a tájban.

Mont Blanc
Fotó: FLICKR

Mount Rinjani

Indonéziában, Lombok szigetén található. Legmagasabb pontja 3726 méter, felérve oda lélegzetelállító panorámában lehet részük a túrázóknak. A Mount Rinjani egy vulkán, amely időnként aktív, érdemes tájékozódni indulás előtt.

Mount Rinjani
Fotó: FLICKR

Inca Trail

A Machu Picchura vezető útvonal Peruban található, hossza 88 kilométer, és 4200 méteres magasságig vezet fel.

Inca Trail
Fotó: FLICKR

Wadi Numeira Siq Trail

A legrövidebb a listán, mindössze 9 kilométer. Jordánia rejtett szépségeit csodálhatjuk meg a bejárásával, a végén ráadásul Petra romvárosa tárul elénk.

Wadi Numeira Siq Trail
Fotó: FLICKR

Three Capes Track

Ausztráliába, Tasmánia szigetére kell utazni hozzá. Négy nap alatt 46 kilométeren fedezhetjük fel.

Three Capes Track
Fotó: FLICKR

Yosemite Half Dome Hike

Az Egyesült Államokban, Kaliforniában kell keresnünk, csodás sziklaképződményei, kilátópontjai teszik egyedülállóvá. Sok mászásra készüljünk a 14 kilométeres út során.

Yosemite Half Dome Hike
Fotó: FLICKR

Zion Angels Landing Hike

A Zion Nemzeti Park területén található 8 kilométeres táv minden métere megéri a fáradtságot.

Zion Angels Landing Hike
Fotó: FLICKR

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.