Rekord dőlt a balatoni személyhajózásban az első májusi hétvégén

Rekordszámú utas közlekedett a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) járatain az első májusi hétvégén. A társaság csaknem 15 000 utast szolgált ki a kompokon és a legforgalmasabb balatoni útvonalakon közlekedő személyhajókon – írta meg a Vitorlázásmagazin.

Forrás: vitorlazasmagazin.hu - mediaworks2021. 05. 08. 13:49
null
Balatonfüred, 2017. április 15. A Kisfaludy (b) és a Szigliget hajó a balatonfüredi kikötõnél a balatoni hajózási idény elsõ napján, 2017. április 15-én. MTI Fotó: Varga György Fotó: Varga György Forrás: MTI/Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Május első hétvégéjén a Bahart településeket összekötő balatoni menetrendi hajójáratait és a sétahajó-szolgáltatást mintegy 4400 utas vette igénybe. Az ekkor megszokott legforgalmasabb útvonal a Fonyód és Badacsony közötti volt, ahol mintegy 3500 főt szállítottak a vállalat katamaránjai – adta hírül a társaság.

A Szántódrév és Tihanyrév közötti kompjárat szombaton rekordot döntött: közel 8000 fő, 900 kerékpár és 2500 személygépkocsi vette igénybe a Balaton két partja között. Ez a látogatószám nemcsak az idei évben számít kiemelkedően magas forgalomnak, hanem a korábbi évek hasonló időszakához mérten is. A teljes hétvégén több mint 10 000 fő és csaknem 3500 gépjármű választotta a társaság kompjait.

A Bahart bizakodva tekint a 2021-es balatoni szezon elé, a tradíció és modernizáció jegyében nagyszabású programsorozattal, látványos aktivitásokkal, felújított hajókkal ünnepli a balatoni hajózás 175. jubileumát, a szezonkezdést ünneplő eseménye május 22-én lesz.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Vonzzák a turistákat a balatoni piacok

A gyenesdiási piacot már több mint egy hete megnyitották, a fonyódin pedig hétről hétre nő az árusok, velük együtt a vásárlók száma. A 120 millió forintból megújult zamárdi Patkó piacot május elejétől látogathatják a friss zöldséget, gyümölcsöt, kézműves termékeket kereső turisták. Aki pedig a Dél-Balaton-közeli Imremajor gasztro- és kézművespiacát választja, az a Balatonfenyvesről induló kisvonattal is eljuthat a népszerű „Majorkára”.

A cikk IDE kattintva olvasható tovább.

(A borítóképen a Kisfaludy és a Szigliget hajó a balatonfüredi kikötőnél a balatoni hajózási idény első napján, 2017. április 15-én. Fotó: MTI/Varga György)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.