Rekordokat döntögető hőség tombol az Egyesült Államokban

Az arizonai Phoenixben 47 Celsius-fok volt kedden, és a hét további napjain még nagyobb lehet a forróság.

Forrás: MTI2021. 06. 16. 15:25
null
Washington, 2019. július 19. Szökõkút vizében hûsíti magát gyermekével egy nõ a washingtoni Georgetown Waterfront parkban 2019. július 16-án. Az amerikai fõvárosban 43 Celsius-fokos hõség tombol. MTI/EPA/Erik S. Lesser Fotó: MTI/EPA/Erik S. Lesser
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Napi rekordokat döntögető hőség tikkasztja az Egyesült Államok délnyugati részét.

Phoenixben a korábbi június 15-i melegrekord 46 Celsius-fok volt, 1974-ben mérték, azaz csaknem fél évszázada. A hét további napjain még nagyobb lehet a forróság.

Hasonlóan rekkenő a hőség Arizonán kívül Utah, Montana és Wyoming egyes részein, amelyeken ugyancsak napi rekordok dőlnek meg, bár ezek pár fokkal alacsonyabbak, mint Phoenixben.

Az arizonai Phoenixben 47 Celsius-fok volt kedden
Fotó: MTI/EPA/Erik S. Lesser

A térségben igen alacsony a páratartalom, és a száraz kánikula fokozza a bozót- és erdőtüzek veszélyét.

Itt a kánikula! Így lehet jól aludni a nagy melegben

Sokan várták már, hogy végre tartósan meleg, vagyis igazi fülledt nyár legyen, ugyanakkor ez a hőség rendkívül igénybe veszi a szervezetet.

Ha nincs légkondink, akkor éjszaka sincs menekvés a kánikula elől: a pihentető alvásból kínszenvedés lesz. Mutatunk néhány trükköt, hogyan enyhíthetjük a meleget a hálószobában – olvasható a diétaésfitnesz.hu cikkében.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.