A kormány döntését igazolja: kiemelt helyen a Huawei

A telekommunikációs mamuttal az Orbán-kormány áprilisban írt alá stratégiai megállapodást, európai központjuk Magyarország.

MNO
2014. 11. 11. 16:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint a vállalat minősítése 2011-ben kezdődött, például megvizsgálták a cég különböző iparágak innovációjában betöltött, az egész világra kiterjedő vezető szerepét, beleértve a vállalat szabadalmainak mennyiségét is. A Huawei közölte: a cég elkötelezett a kutatás-fejlesztés iránt, amit a Thomson Reuters is elismert.

A vállalattal hazánk különösen jó kapcsolatot tart fent, a világ második legnagyobb telekommunikációs felszerelésgyártójaként számon tartott cég európai központjául Magyarországot választott nemrég. A kontinensen a kutatás-fejlesztés terén emelik a dolgozói létszámot, amely a következő három évben a mostani duplájára, 1700-ra nőhet majd.

Már más szelek fújnak Magyarországon és a hazai gazdaságpolitikában, nemcsak nyugati, hanem keleti szelek is – hívta fel a figyelmet Orbán Viktor miniszterelnök a Huawei logisztikai központjának avatóünnepségén Biatorbágyon korábban. Úgy fogalmazott, hogy a logisztikai központ létrejötte jelzi, a Huawei elkötelezett Magyarországgal szemben. Hozzátette, a cég jelezte: 2015-re duplájára, azaz 3000 főre emeli a foglalkoztatottak számát.

A Huawei Technologies Co. kínai multinacionális mobil és egyéb távközlési hálózati berendezéseket gyártó vállalat a világ 150 országában 150 ezer embert foglalkoztat. Ügyfelei között van a világ 50 vezető távközlési szolgáltatójából 45, így termékeivel és berendezéseivel a világ lakosságának egyharmadát szolgálja ki közvetlenül vagy közvetve.

A Huawei Technologies Hungary 2005 óta működteti Magyarországon európai ellátó központját, amely a budapesti központ irányítása alatt a pécsi és komáromi összeszerelő üzemet és a biatorbágyi logisztikai központot foglalja magában. A magyar kormány és a vállalat áprilisban írt alá stratégiai megállapodást.

Ismert, nem a Huawei az egyetlen kínai telekommunikációs mamut, mely hazánkban képzeli el a jövőt: a ZTE telekommunikációs cég mobilkészülék-javító európai szervizközpontot telepít ide.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.