A magas árak ellenére még érdemes Kárpátalján tankolni

A Mol szerdán csökkentette bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin és 4 forinttal a gázolaj literenkénti árát.

TK
2014. 11. 27. 6:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mol legutóbb szerdán csökkentette bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin és 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát, a csökkentéssel a 95-ös benzin literenkénti átlagára 373-374 forintra, a gázolajé 392-393 forintra mérséklődött. A kutak árai között 15-25 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak az autósok.

Az ukrán töltőállomásokon ennél körülbelül literenként 100 forinttal olcsóbban tankolhatnak benzint és gázolajat az autósok annak ellenére, hogy az elmúlt hetekben a nemzeti valuta, a hrivnya elértéktelenedésére hivatkozva többször emelték az árat. A határ közeli benzinkutaknál a 95-ös benzin és a dízel literjét 16,6–18 hrivnyáért adják (1 hrivnya 16,27 forint).

A kelet-ukrajnai konfliktus kirobbanása előtt egy dollárért 8 hrivnyát adtak, mára 15-16 hrivnyára gyengült az árfolyam, emiatt az üzemanyagok mellett az élelmiszerek, az alkoholfélék és a dohányáruk is jelentősen drágultak.

A határhoz közeli kutaknál dolgozók az MTI tudósítójának elmondták: az áremelkedés miatt érezhetően visszaesett az ukrajnai és a magyarországi vendégkör is, a helyiek a drága benzin miatt inkább nem használják az autót.

A szabályok szerint Ukrajnából üzemanyagot vámmentesen csak a gépjármű gyári tartályában lehet behozni Magyarországra, emellett további 10 liter engedélyezett, amit kannában hozhatnak át a határon az utazók.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.