A Moody’s visszaigazolta a magyar gazdaság mutatóit

A hitelminősítő pozitív növekedési pályát jósol a következő néhány évre.

MNO
2014. 11. 26. 9:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elemzés szerint már jól láthatóak a kormány gazdaságpolitikai intézkedéseinek eredményei: nőnek a beruházások, javult az uniós források felhasználása, és a fogyasztás is bővülni tudott – írja közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium. Az export továbbra is versenyképes és a gazdasági növekedés egyik fontos motorja marad. A hitelminősítő azt jósolja, hogy a következő három évben a magyar hazai össztermék évi átlagban 2,2 százalék körüli ütemben bővülhet.

A Moody’s november elején negatívról stabilra változtatta Magyarország hitelminősítési kilátását, mivel a kormány sikereket ért el az adósság féken tartásában és a gazdasági növekedés beindításában.

A Nemzetgazdasági Minisztérium meggyőződése – jelzik a közleményben –, hogy a magyar gazdaság dinamizáló teljesítményét a hitelminősítő intézetek besorolási döntésüknél is belátható időn belül figyelembe veszik. A magyar gazdasági mutatók trendszerű javulását a piaci szereplők döntéseikben már folyamatosan visszaigazolják, nyilvánvalóan a hitelminősítők is követni fogják példájukat.

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) kedden kiadott szokásos féléves előrejelzésének Magyarországról szóló fejezetében a következő két évben lassuló gazdasági fejlődést vetít előre, de felfelé módosították korábbi prognózisukat. Erről bővebben itt olvashat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.