Bővíti termelési kapacitását a Schott

Tíz új gyártósort vásárol, és újabb munkahelyeket hoz létre a Vas megyei Lukácsházán a Schott Hungary Kft.

MNO
2014. 11. 22. 9:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A több mint 2,6 milliárd forint értékű beruházáshoz a vállalkozás a Gazdaságfejlesztési operatív program forrásaiból az Új Széchenyi-terv keretében 664 millió forintos pályázati támogatást nyert el, aminek köszönhetően várhatóan húsz új munkatárssal bővítheti több mint 500 fős létszámát.  A Schott Hungary Kft. 1993 óta működik Lukácsházán, a társaság a gyógyszeripar részére gyárt a csomagoláshoz használt ampullákat, üvegcséket és karpullákat.

Szabó Imre elmondása szerint a cég  megalakulása óta dinamikusan fejleszti gyártótevékenységét, és több ütemben építette ki gyártókapacitását. Az elmúlt években stratégiai célkitűzéssé vált a folyamatos kapacitásbővítés és az új, modern technológiák telepítése. Hozzáfűzte: a mostani fejlesztésnek köszönhetően a tíz új gyártósoron évente 80-150 millió üvegterméket állítanak majd elő.

A Schott Kft. a 2014 szeptember végén zárult üzleti évben 16,9 milliárd forint árbevételt ért el, adózott eredménye 2,6 milliárd forint volt. Termékeit elsősorban az európai gyógyszergyárak vásárolják és használják fel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.